Šport
23 ogledov

Najprej v vodo Sara, Damir in Anja

Damir Dugonjič EPA
Plavalci bodo že tradicionalno v ospredju prvi teden olimpijskih iger, nato pa bodo njihovo vlogo prevzeli atleti. Slovenska odprava dobro razpoložena pričakuje sobotni začetek.

Plavalcev je trenutno v slovenski delegaciji največ, saj atleti še niso pripotovali v London. Pod taktirko selektorja Ronija Pikca še zadnje detajle pili dvanajst plavalcev in plavalk, ki pa na srečo ne občutijo velikih težav s prometom, ki tarejo udeležence teh iger. "Glede na to, da sem slišal, da težav s transportom ni malo, nas vse skupaj pomirja. Bazen imamo blizu, petnajst minut hoje, pa smo tam," je dejal Pikec in pohvalil pogoje za delo: "Pogoji so odlični. Še nikoli na nobeni tekmi niti na olimpijskih igrah nismo imeli na razpolago pet petdesetmetrskih bazenov za razplavanje."

Vzdušje v ekipi je dobro, poškodb ni, nekaj težav z zdravjem je imel samo Robi Žbogar. "Tako je. Že pred odhodom se Robi ni počutil najbolje, a so zdravniki zelo hitro odreagirali in dali pozitivno mnenje. Ni bilo nič kužnega, da bi zbolel še kdo drug. Odločili smo se, da Robi potuje v London, in zelo sem vesel, ker že normalno trenira," je še dejal Pikec.

pred EP 2010 Sara Isaković | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
In če bodo najmlajši s 15-letno Nastjo Govejšek na čelu nabirali izkušnje za prihodnost, se bo nekaj izkušenih plavalcev odkrito spogledovalo z visokimi uvrstitvami. To velja za vse tri, ki bodo že prvi dan iger skočili v vodo. Sara Isaković je pred štirimi leti v Pekingu zablestela v polnem sijaju in osvojila srebrno kolajno na 200 m prosto. Sledil je odhod na študij v ZDA in zlobni jeziki so zatrjevali, da zaradi tega trpijo vrhunski izidi. Sara odgovarja: "Tisti, ki so trdili, da mi ne gre, ne poznajo celotne zgodbe. Doživela sem nov način življenja. Nimam nobenih izgovorov, zakaj nisem dosegala ne vem kako kakovostnih rezultatov. Ampak življenje se mi je močno spremenilo. Začela sem študirati to, kar me izredno zanima, in vem, da bom po plavalni karieri od tega živela. Presrečna sem, da sem našla še nekaj poleg plavanja, kar me tako zanima. Vsak dan sem dala vse od sebe. Marca sem se vrnila domov in odtlej delala z Miho Potočnikom, s katerim se mi zdi, da zelo dobro sodelujeva. Pridno smo trenirali. Izkoristila sem vsak dan in bila zelo osredotočena. Bomo videli, kaj bo." Isakovićeva bo v Londonu nastopila trikrat. Najprej na 100 m delfin. "Prvo disciplino bom plavala res samo zato, da preizkusim bazen, da vidim, kako vse poteka. V ponedeljek me čaka glavni start na 200 m prosto. Potem pa imamo prvega avgusta še štafeto. Seveda največ pričakujem od nastopa na 200 m prosto."

Veliko pa od sobotnega nastopa pričakuje glavni slovenski adut Damir Dugonjić. Na 100 m prsno ga zjutraj čakajo kvalifikacije, če bo uspešen, pa v večernem delu še polfinale. "Prvi cilj je polfinale. Že zjutraj bo treba plavati zelo hitro. Osredotočiti se moram samo na svojo dirko," pravi evropski prvak. Optimistično pa nastop na 400 m mešano pričakuje Anja Klinar, ki na treningih kar "leti" po bazenu. "Od evropskega prvenstva naprej mi je šlo zelo dobro na treningih. Nič ne bom rekla, komaj čakam ta start na 400 m mešano. Zjutraj so kvalifikacije, treba se bo zelo zelo potruditi, da se uvrstim v večerni finale. Tam jih bo nastopilo samo osem. Ne obremenjujem se s tem, želim le čim bolj uživati, narediti zelo dober start, kam me bo to pripeljalo, bomo pa videli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.