Šport
26 ogledov

Največ težav v kopalnicah

Rio 2016 olimpijska vas slovenske sobe EPA
Do slovesnega odprtja olimpijskih iger v Riu de Janeiru je še devet dni, v olimpijsko vas pa že prihajajo prvi športniki, tudi slovenski. Vas bo vsak dan bolj polna, slovenskih olimpijcev bo vsak dan več na prizorišču iger.

Kajakaša in kanuisti Peter Kauzer, Urša Kragelj, Benjamin Savšek, Luka Božič in Sašo Taljat, strelca Živa Dvoršak in Boštjan Maček so že nekaj časa nastanjeni v olimpijski vasi, jadralci Vasilij Žbogar, Tina Mrak in Veronika Macarol so in bodo domovali blizu regatnega polja, danes pa so v pripravljalni kamp v Sao Paulu dopotovali tudi slovenski plavalci, ki se bodo na prizorišče olimpijskih iger preselili štiri dni pred nastopi. V vasi je že tudi vodstvo reprezentance na čelu z Iztokom Čopom.

Olimpijska vas dobiva pravo podobo. Vsak dan manj je pomanjkljivosti. Največja težava so slabo izvedeni odtoki v kopalnicah, odpadajoče ploščice in podobne stvari. Vrnili so se tudi avstralski olimpijci, ki so pred dnevi ob prihodu šokirani zapustili vas in se naselili v okoliških hotelih.

Transport prijetno presenečenje

Organizator se trudi po najboljših močeh, upati je, da mu ne bo zmanjkalo časa, saj se bo v začetku tedna vas začela pospešeno polniti s športniki z vsega sveta; 10.930 športnic in športnikov in več kot 6000 članov strokovnih štabov bo med igrami nastanjenih v tej vasi. Ko bodo odpravljene še zadnje pomanjkljivosti, bo to moderno zasnovana nastanitvena celota z vsem notranjim in zunanjim udobjem: veliko je zelenja, bazenov različnih velikosti, rekreativnih površin.

Prijetno preseneča transport, pa čeprav v tem trenutku delujeta le dve olimpijski liniji med Barro in Deodorom. S tem so še posebej zadovoljni slovenski kajakaši in kanuisti; tekmovalno prizorišče je v Deodoru, do tam pa iz olimpijske vasi potrebujejo le 30 minut avtobusne vožnje. Po 31. juliju bodo organizatorji sprostili še ostale olimpijske linije, za Slovence bo še posebej zanimiva tista med Barro in Copacabano, saj se tam pripravljajo in bodo tam nastopali jadralci.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.