Šport
65 ogledov

Hrvatje tokrat boljši

rokomet Slovenija Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi za olimpijske igre v Rio de Janeiru v Opatiji izgubila s Hrvaško z 20:22 (9:13).

Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović je na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom v Braziliji na tribuni pustil Uroša Zormana, Jureta Dolenca in Gorazda Škofa.

Domača izbrana vrsta je na odmor odšla s štirimi goli prednosti, takoj na začetku drugega polčasa je povedla s 14:9, vodila je tudi s 18:13. V 53. minuti so slovenski rokometaši z golom Darka Cingesarja izid izenačili (19:19), v končnici pa je hrvaška izbrana vrsta preko Domagoja Duvnjaka prišla do zmage.

Medtem ko je hrvaški selektor Željko Babić že določil seznam rokometašev, ki bodo igrali na olimpijskih igrah, bo Vujović to storil predvidoma do konca tedna. Takrat bo znano, katerih 15 igralcev ob dveh rezervah bo 1. avgusta odšlo v Rio de Janeiro. S trenutnega seznama bosta doma ostala dva rokometaša.

Slovenija bo zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom olimpijskih iger že odigrala v Riu, ko se bo 4. avgusta pomerila z Dansko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.