Šport
68 ogledov

Začela se je misija Rio

rokomet Anže Petkovšek
Slovenska moška rokometna reprezentanca je danes začela prvi del priprav za letošnji vrhunec sezone - poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru. Slovenski rokometaši bodo po Sydneyju 2000 in Atenah 2004 tretjič nastopili na olimpijskih igrah.

Po januarskem evropskem prvenstvu na Poljskem, ko je izpadla po prvem delu tekmovanja, je krivulja uspešnosti elitne slovenske izbrane vrste strmo narasla. Na aprilskem kvalifikacijskem turnirju v Malmöju se je v konkurenci Švedske, Španije in Irana prebila v Rio, na junijskih kvalifikacijah pa izločila Norveško in se uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo v začetku prihodnjega leta v Franciji.

Izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića so se zbrali na Rogli in pričeli prvi del priprav za Rio. Pred njimi so več kot enomesečne priprave za olimpijske obračune, kjer jih v skupinskem delu tekmovanja čakajo dvoboji z Egipčani, Brazilci, Švedi, Nemci in Poljaki.

Na bližnjih pripravah se bo potilo 19 rokometašev. Zadnji hip je vskočil Žiga Mlakar, ki bo zaenkrat nadomestil obolelega Davida Miklavčiča, za katerega datum prihoda še ni dorečen. Igralci bodo že v popoldanskih urah začeli z napornimi treningi, v prvih dneh pa bodo opravili tudi nekaj obveznosti do sponzorjev Olimpijskega komiteja Slovenije ter Rokometne zveze Slovenije, kakor tudi uradno fotografiranje in ostale pomembne malenkosti, ki spadajo k reprezentančnemu udejstvovanju.

Slovenijo prvi pripravljalni tekmi čakata že prihodnji konec teden. V Mariboru (16. julija) in Trbovljah (17. julija) se bo pomerila s Tunizijo, v Kopru (22. julija) in Opatiji (26. julija) s Hrvaško, generalko pa opravila 4. avgusta, ko se bo Riu pomerila z Dansko.

"Po dveh tednih dopusta se spet začenja zares. Mislim, da so te olimpijske igre za nas do zdaj največja zgodba, saj smo za to garali štiri leta. Žal nekaterih, ki so bili v tem ciklusu z nami, tu ni, a mi, ki smo zraven, moramo narediti še ta zadnji korak. V zadnjem obdobju smo bili v dobri formi, stopnjevali ritem, se izboljševali in prikazali dobre igre. Samo od nas je odvisno, kaj bomo naredili v Braziliji," je pred začetkom priprav dejal organizator igre Dean Bombač.

Slovenija bo prvi del priprav opravila med 4. in 10. julijem na Rogli, drugega med 13. in 19. v Zrečah, tretjega med 21.julijem in 1. avgustom v Kozini, v Rio pa se bo odpravila 1. avgusta.

Seznam igralcev:

  • Vratarji: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Matevž Skok (Lubbecke) in Gorazd Škof (Nantes)
  • Krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Simon Razgor (Meškov Brest)
  • Srednji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač (Pick Szeged), Jure Dolenec (Montpellier), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško), Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce)
  • Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.