Šport
6 ogledov

Dober obet za Rio

rokomet Anže Petkovšek
Rokometaši Slovenije so z odliko opravili tudi drugo prijateljsko tekmo s Tunizijo v okviru priprav na olimpijske igre.

Slovenski rokometaši so v pripravah na olimpijske igre, ki se bodo v Riu de Janeiru začele 5. avgusta, odigrali prvi dve prijateljski tekmi. Tekmec, Tunizija, ki bo prav tako igral na olimpijskih igrah, je bil pravšnji za uvod; v soboto so izbranci selektorja Veselina Vujovića zmagali s 33:25, v Trbovljah pa je bilo 39:24.

Za razliko od prve tekme v slabo obiskani dvorani Tabor je bil drugi obračun pred polnimi tribunami v Trbovljah veliko bolj enosmeren. Slovenija je bila boljša od prve do zadnje minute, tako da je Tunizijo nadigrala v vseh pogledih.

V 11. minuti je bilo 7:2, v 20. 13:6, v 24. 17:7. Premoč Slovenije je bila tolikšna, da so se gostje posluževali zelo umazanih prijemov. Vid Kavtičnik, Blaž Janc in Miha Zarabec so na svoji koži občutili grobost tunizijskih rokometašev, a tudi to gostom ni pomagalo. Slovenski rokometaši se jih niso ustrašili in njihov stroj je mlel vse do konca, končnih 39:24 pa je najvišja zmaga Slovenije na osemnajstih medsebojnih tekmah.

Slovenija bo priprave nadaljevala z vsemi devetnajstimi igralci (tokrat nista nastopila Uroš Zorman in Gorazd Škof), na OI pa jih bo odpotovalo sedemnajst. Trije bodo rezerve, 14 pa jih bo imelo pravico nastopa.

Do olimpijskih iger bo Slovenija odigrala še tri prijateljske tekme; 22. julija se bo v Kopru pomerila s Hrvaško, 26. julija jo Hrvaška čaka v Opatiji, v Braziliji pa se bo srečala še z Dansko. Na OI bodo Slovenci igrali v skupini s Poljsko, Švedsko, Brazilijo, Nemčijo in Egiptom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.