Šport
48 ogledov

Največji tekmeci: "Prevc je dominator"

Planica 2016
1/15
Saša Despot
Petra Prevca izjemno cenijo tudi njegovi veliki tekmeci.

Peter Prevc je bil v tej sezoni daleč pred vsemi konkurenti. V minuli sezoni je boj za veliki globus izgubil le zaradi manjšega števila zmag od velikega tekmeca Severina Freunda, tokrat pa je bil s 14. zmagami, do konca sezone sta še dve posamični tekmi, izjemno prepričljiv.

"Peter je bil to sezono 'dominator'. V tej sezoni je osvojil prav vsa velika tekmovanja. Ko ste me lani spraševali, zakaj Peter Prevc ni osvojil velikega globusa, sem vam dejal, da ga zagotovo še bo. In ga je res in to na poseben način," je dejal dvakratni olimpijski in svetovni prvak iz leta 2013 Kamil Stoch. Veliki junak Sočija se namerava vrniti močnejši kot v tej sezoni: "Potrudil se bom po najboljših močeh, ne mislim se še vdati. Še vedno se učim, hkrati pa tui še vedno uživam v skokih. Upam, da bom v naslednji sezoni boljši kot v tej."

Prevc je s četrtkovo zmago sicer poskrbel za dva rekorda. Za največje število zmag in največje število točk v eni sezoni."Mislim, da sta takšna rekorda zanj pomembna, čeprav je sam vseskozi pravil, da temu ni tako. Po tej zmagi je bil izjemno vesel, zdi se mi, da sta bila tudi rekorda cilj, ki ga je zdaj dosegel. Njegov dosežek je izjemen. Nisem verjel, da bo kdo popravil rekorda Gregorja Schlierenzauerja, a mu je uspelo," je menill Stefan Karft. In o naslednji sezoni? "Imam velike načrte (smeh). Želim premagati Petra."

"To je bila res impresivna sezona s strani Petra Prevca. Morda sezone niti ni začel na takšen način kot je pričakoval, a od zmage v Nižnem Tagilu smo ga lahko le še neuspešno lovili. Prišel je v zmagovalno formo in odtlej je bilo vse skupaj še nekoliko lažje zanj. To je bila v vseh pogledih res rekordna sezona, kar nekaj časa bo trajalo, da bo kdo izboljšal te dosežke," pa je ocenil Severin Freund. Ta je prav tako kot ostali tekmeci Prevcu obljubil boj tudi v naslednji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.