Šport
2361 ogledov

"Namesto, da bi šel v zapor, je prejel 2,4 milijona odškodnine"

Scott Blackmun Profimedia
Ko odstopajo bogati in vplivni.

Nekdanji generalni sekretar ameriškega olimpijskega komiteja (USOC), Scott Blackmun, ki je bil tarča kritik v aferi Nassar, je prejel 2,4 milijona ameriških dolarjev odpravnine, je razkril uradni zapisnik.

Blackmun je z mesta generalnega sekretarja odstopil lani februarja, mesec dni potem, ko je bil zdravnik gimnastične reprezentance Larry Nassar obsojen na dosmrtno ječo zaradi zlorabe več kot 250 športnic, med katerimi je bila tudi slovita telovadka Simone Biles.

Neodvisno poročilo ameriškega olimpijskega in paraolimpijskega komiteja (USOPC) je Blackmunu in drugim vodilnim osebam očitalo, da niso pravočasno ukrepali ter da so prikrivali zdravnikove zločine, dokler afera leta 2016 ni dokončno izbruhnila.

Finančno poročilo pa je zdaj razkrilo, da je Blackmun prejel večmilijonsko odpravnino. Predsednica USOPC, Susanne Lyons, je dejala, da je bila odpravnina nujna za lažjo zagotovitev novega vodstva, ki bo organizacijo vodilo naprej kot tudi zaradi Blackmunovega resnega zdravstvenega stanja. Ta je namreč z mesta sekretarja odstopil, potem ko je bil diagnosticiran z rakom na prostati.

Visoka odškodnina pa je med drugim močno razjezila odvetnika John Manlyja, ki je zastopal številne zlorabljene športnice. "Namesto, da bi šel v zapor, je prejel 2,4 milijona odškodnine, ki so mu jo dali vodilni pri USOPC. Dovolj!" je Manly zapisal na Twitterju.

Komentarjev 2
  • sam50 11:01 04.julij 2019.

    Pa sem mislil,da se to dogaja zgolj v Sloveniji....

Sorodne novice