Šport
6492 ogledov

Napad na slovenskega kapetana ni bil naključje

urnaut Print Screen
Poljski kapetan je želel sprovocirati slovenske odbojkarje, pri čemer je užival podporo reprezentančnih kolegov.

V četrtem nizu polfinalnega obračuna med Slovenijo in Poljsko se je pošteno zaiskrilo med Tinetom Urnautom in Michalom Kubiakom.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Slovenski kapetan se je po eni izmed doseženih točk nasprotne ekipe pritožil nad vedenjem Poljaka, ki mu je ob tem zavrela kri.

Po burni izmenjavi mnenj, posredovanju soigralcev in kratkem posvetu s sodnikom sta si odbojkarja segla v roke in tekma se je lahko nadaljevala.

Slovenija Italija EP v odbojki finale Finale Šport Slovenci še tretjič tik pod vrhom odbojkarskega Mont Blanca

Provokacija izkušenega Kubiaka v nobenem primeru ni bila naključna, saj je bil njen namen izključno ta, da Slovence vrže iz tira. To mu je za kratek čas tudi uspelo, saj so Poljaki po incidentu pobegnili na 10:7 in kasneje še na 15:11.

Na srečo se so Slovenci pravočasno odzvali in v razburljivem zaključku niza prišli do zaslužene zmage, za katero so potrebovali kar deset zaključnih žog. 

"Če Michal tega ne bi storil, bi bili že davno pod tušem," je bil iskren Kubiakov reprezentančni soigralec Bartosz Kurek. S temi besedami je dal zelo jasno vedeti, da Poljaki pri zasledovanju svojih ciljev ne izbirajo sredstev.

Tonček Štern Video Šport Borbeni Tonček navdušil odbojkarski svet

Kubiak je v odbojkarskih krogih znan kot velemojster provociranja, v preteklosti pa je celo sam priznal, da gre za zavestna dejanja. "Številni igralci so zelo dovzetni za provokacijo. Odzovejo se na moje besede in postanejo pozorni na to, kaj govorim, s tem pa izgubijo fokus na igrišču. To je že večkrat obrodilo sadove," je v knjigi Ludzie ze zlota: 20 rozmów o tym, jak zostaje siemistrzem (Ljudje iz zlata: 20 pogovorov o tem, kako postati prvak) ponosno delil aktualni poljski kapetan.

heynen Kup škandalov Šport Poljaki se vlečejo iz blata: "Slovenci so nas narobe razumeli"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.