Šport
26097 ogledov

Poljaki se vlečejo iz blata: "Slovenci so nas narobe razumeli"

Kochanowski Epa
Iz poljskega tabora sporočajo, da so bile provokativne izjave njihovega selektorja Vitala Heynena na račun Slovenije napačno razumljene.

Polfinalni obračun odbojarskega evropskega prvenstva so zaznamovale številke provokacije tako na igrišču kot izven njega. Največ prahu je dvignila izjava poljskega selektorja Vitala Heynena, ki se je po uvrstitvi njegove reprezentance med najboljše štiri ekipe pretvarjal, da se mu niti sanja ne, s kom se bodo pomerili v pofinalu

"Sploh ne vem, iz katerega četrtfinala bomo dobili tekmeca. Nimam pojma," je po zmagi njegovih varovancev nad Rusi (3:0) povsem ravnodušno dejal priznani odbojkarski strokovnjak.

heynen | Avtor: Epa Epa
Da gre za očitno provokacijo, so prepoznali tudi v slovenskem taboru, kjer se je ob neprimerne izjave obregnil izkušeni organizator igre Dejan Vinčič.

"Vemo, proti komu bomo igrali. Vemo, da bomo igrali proti trenutno najbrž najboljši ekipi. Vemo, da z njimi radi igramo. Na zadnjih treh prvenstvih smo jih izločili. Poslušal sem izjavo Vitala po zmagi Poljske ... Spet provokacija z njegove strani. Te so nas vedno zelo podkurile, tako da upam, da nas bodo tudi zdaj," je dejal.

Podobno je razmišljal tudi Jan Kozamernik, ki je poudaril, da jih je podcenjujoč odnos poljskih kolegov samo še dodatno podžgal. "Proti Poljakom motivacije nikoli ne manjka. Provocirajo na igrišču in izven njega, vedno nas podcenjujejo, a mi imamo odgovore. Pričakujem, da bodo na igrišču švigale iskrice, v naših očeh se bo to videlo že na samem začetku," je dejal.

Poljske provokacije so se na dan obračuna samo še stopnjevale. Najprej so za uvod namesto slovenske predvajali srbsko himno, med samo tekmo pa se je njihov kapetan Michal Kubiak agresivno sporekel s Tinetom Urnautom in s tem poskušal zmotiti koncentracijo slovenskih odbojkarjev.

Kot da to še ne bi bilo dovolj, so Poljaki ob koncu četrtega niza sumljivo dolgo iskali počasni posnetek, s katerim so uspeli preložiti, ne pa tudi preprečiti končne zmage Slovenije. Glede na sumljive posnetke sporne akcije obstaja velika verjetnost, da so si Poljaki obstoj v polfinalu podaljšali kar z videomontažo.

Jakub Kochanowski | Avtor: Profimedia Profimedia
Številni poljski novinarji so po tekmi povzeli vsesplošno ogorčenje slovenskih medijev nad provokativnimi potezami organizatorjev, o polemiki pa je zdaj spregovoril tudi poljski reprezentant Jakub Kochanowski.

Osrednji bloker Resovie je v pogovoru za poljske medije stopil v bran selektorju Heynenu, medtem ko o drugih diverzijah, kot so napačna himna, norenje Kubiaka in sumljivo prirejanje posnetkov, ni rekel niti besede.

"Slovenija je vrhunska ekipa in to, da smo se spet pomerili z njo, ni nobeno prekletstvo. Preprosto gre za naključje. Slovence smo premagali v polfinalu lige narodov, zdaj so nam vrnili. Naši obračuni so vedno nepredvidljivi," je uvodoma dejal Kochanowski.

"Kar zadeva selektorja Heynena, mislim, da so ga Slovenci napačno razumeli. Po mojem je Vital želel reči, da ne ve, kdo bo zmagovalec četrtfinalnega obračuna med Slovenijo in Češko, ne pa, da nima pojma, iz katerega četrtfinalnega para bomo dobili nasprotnika. Vital ni neumen in zelo dobro se je zavedal, da bomo bržkone igrali proti Slovencem. Na tako vrhunskem nivoju je težko karkoli napovedovati, zato je ubral konzervativen pristop in dejal, da ne ve, kdo bo zmagovalec četrtfinala na drugi strani žreba," je zatrdil 24-letni Poljak.

Mu verjamete?

Komentarjev 7
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:01 21.september 2021.

    Poljaki naj kar nadaljujejo s svojo prakso! Bolj nas podcenjujejo, nas provocirajo, raje jih imamo! Tako dobre redne stranke si lahko v športu le želiš!

  • viljem 19:30 20.september 2021.

    Poljaki so poniglve katoliške gnide..kot naši janšisti.

  • Jaoming 18:53 20.september 2021.

    Drugače pa Poljake nemara nobena soseda ker so navadni banditi. Vprašajte Nemce

Sorodne novice