Šport
7846 ogledov

Poljski selektor provociral Slovence: "Ne vem niti ..."

Vital Heynen Epa
Pred polfinalom je za dodatno motivacijo slovenskih odbojkarjev poskrbel belgijski trener na poljski klopi.

V soboto bosta v Katowicah odigrana polfinala odbojkarskega evropskega prvenstva. Srbija se bo udarila z Italijo, Slovenija pa z gostiteljico Poljsko.

V zadnjih letih so Slovenci v medsebojnih obračunih boljši, a Poljaki so kljub temu zelo samozavestni. V četrtfinalu so razbili Ruse in iz njihovega tabora je bilo moč slišati, da jih ob takšni predstavi ne more premagati nihče.

Alberto Giuliani slovenska odbojkarska reprezentanca Pred polfinalom Šport Giuliani novinarjem: "Nanj ste pa pozabili ... "

Njihov selektor je šel še dlje. Vital Heynen, Belgijec na klopi "orlov", je na novinarski konferenci po četrtfinalu, ko razplet srečanja med Češko in Slovenijo še ni bil znan, dal vedeti, da ga tekmeci ne skrbijo.

"Sploh ne vem, iz katerega četrtfinala bomo dobili tekmeca. Nimam pojma," je, iskreno ali ne, dejal vodja strokovnega štaba aktualnih svetovnih prvakov.

Odziv iz slovenskega tabora je prišel v četrtek. Podal ga je  izkušeni organizator igre Dejan Vinčič, ki je znal pokazati spoštovanje do rivalov.

"Vemo, proti komu bomo igrali. Vemo, da bomo igrali proti trenutno najbrž najboljši ekipi. Vemo, da z njimi radi igramo. Na zadnjih treh prvenstvih smo jih izločili. Poslušal sem izjavo Vitala po zmagi Poljske ... Spet provokacija z njegove strani. Te so nas vedno zelo podkurile, tako da upam, da nas bodo tudi zdaj," je dejal Vinčić.

Slovenija je Poljake ugnala že na treh zaporednih evropskih prvenstvih, pred štirimi leti tudi na njihovem igrišču. Ekipi sta se letos dvakrat pomerili v ligi narodov, prvič so zmagali Slovenci, v polfinalu Poljaki.

slovenska odbojkarska reprezentanca EP Ostrava | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice