Šport
572 ogledov

Slovenci: to so več kot tekme, Hrvatje: Slovenijo lahko premagamo

slovenska odbojkarska reprezentanca EP Ostrava Reševalni pas/Twitter
V osmini finala evropskega prvenstva se bosta pomerili Slovenija in Hrvaška.

Za slovenske odbojkarje se bo danes nadaljevalo evropsko prvenstvo. Po štirih dneh odmora bodo začeli izločilne boje, za četrtfinale se bodo ob 16. uri v Ostravi merili s Hrvaško. Izbranci Alberta Giulianija na papirju ne bi smeli imeti težav, a hrvaška ekipa, ki sicer večjih mednarodnih uspehov nima, še zdaleč ni za podcenjevati.

V slovenskem taboru se tega dobro zavedajo in upajo, da se ne bo ponovila prva tekma proti Češki, na kateri so bili prav tako izraziti favoriti, a na koncu zaradi slabšega pristopa ostali praznih rok. Poraz proti gostiteljem skupine B se je dalo popraviti, poraz proti Hrvaški pa bi bil že usoden, popravnega izpita v primeru neuspeha ne bi bilo več.

Hrvati so dobro igrali v skupini D, zabeležili so tri zmage in dva poraza, premoč so morali priznati le olimpijskim prvakom Francozom in Nemcem, ekipi nekdanjega slovenskega selektorja Andree Gianija. S Slovenci imajo v medsebojnih tekmah slabši izkupiček, vse zadnje pomembnejše tekme so izgubili, dvakrat so jim morali priznati premoč tudi na pripravljalnih tekmah pred prvenstvom.

A vse to ne pomeni ničesar. Hrvati imajo dovolj kakovostno ekipo, da Slovence kaznujejo za morebiten slabši pristop, imajo igralce, ki igrajo v močnih igralskih klubih, če jim kaj manjka, pa so to izkušnje, saj na večjih tekmovanjih že dolgo niso igrali.

Tine Urnaut | Avtor: CEV CEV

"Če bomo mi pravi, kot smo bili proti Bolgarom, ne bi smeli imeti težav," meni slovenski bloker Alen Pajenk, organizator igre Dejan Vinčić pa pravi, da bo treba uporabiti tudi dodaten motiv, ki ga prinašajo tekme sosedskih držav: "To so več kot tekme. Lepo je igrati proti sosedom oziroma reprezentancam iz nekdanje Jugoslavije, te tekme prinašajo dodatne občutke, dodatne emocije."

Enako razmišljajo tudi v hrvaški vrsti, ki si želi stopiti iz sence slovenske in srbske ekipe. "Želimo biti presenečenje tega prvenstva, verjamemo, da Slovenijo lahko premagamo," se nadejajo Hrvati.

Zmagovalec dvoboja se bo v četrtfinalu pomeril s Francijo ali Češko.

Komentarjev 1
  • Brian_Pittman 11:44 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice