Šport
1107 ogledov

Le še dva možna tekmeca Slovenije v osmini finala

Klemen Čebulj CEV
Slovence v osmin finala najverjetneje čaka obračun s Hrvaško.

Če bodo zadnje tekme minile po napovedih, bodo slovenski odbojkarji tekmo osmine finala igrali v ponedeljek, in sicer v Ostravi proti Hrvaški. Hrvati so si tretje mesto v skupini D in napredovanje zagotovili z današnjo zmago proti Slovaški s 3:1, zadnjega potnika v osmino finala iz skupine D pa bodo dale četrtkove tekme.

V četrtek bo tudi jasno, ali bo Slovenija v skupini B zasedla drugo ali tretje mesto. Če bo Italija, ki si je že zagotovila najboljši položaj premagala Češko, ali vsaj izgubila z 2:3, bodo Slovenci drugi, če bo Češka zmagala s 3:1 ali 3:0, bo ona druga v skupini, Slovenci pa bodo morali v osmini finala nato igrati z Nemčijo, ki bo v skupini D osvojila drugo mesto za Francozi in pred hrvaško izbrano vrsto. Nemčijo sicer vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, ki je leta 2015 Slovenijo popeljal do srebrnega odličja.

Tine Urnaut EP Šport Tekmeci boljši le v zaključkih, zdaj bodo Slovenci navijali za njih

Hrvatje so v skupini D najprej z 0:3 klonili proti Nemčiji, sledila je zmaga s 3:2 proti Latviji, nato nova izgubljena tekma z 0:3 proti Franciji, preboj v osmino finala pa jim je uspel po zmagah nnad Estonjo (3:2) in Slovaško. Nemci so poleg Hrvaške premagali še Estonijo (3:0) in Latvijo (3:1), izgubili pa so proti olimpijskim prvakom Francozom. Gianijeva četa bo v četrtek sicer še zaigrala proti Slovaški.

Znani so že štirje pari osmine finala: Poljska - Finska, Rusija - Ukrajina, Nizozemska - Portugalska, Srbija - Turčija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.