Šport
4869 ogledov

Giuliani novinarjem: "Nanj ste pa pozabili ... "

Alberto Giuliani slovenska odbojkarska reprezentanca Twitter
Slovenski odbojkarji so pripravljeni na boj za medalje.

Odbojkarska reprezentanca Slovenije se je iz Ostrave, kjer je poskrbela za nov odmevni rezultat, uvrstila se je v polfinale evropskega prvenstva, že preselila v ne preveč oddaljene Katovice, kjer bo v soboto odigrala polfinalni obračun s Poljsko. To bo ponovitev polfinala izpred dveh let, ko so Slovenci Poljake premagali in se uvrstili v finale.

Slovenska ekipa je svetovne prvake ugnala že na treh zaporednih prvenstvih, pred štirimi leti tudi na njihovem igrišču, a to vseeno ne pomeni, da bo tokrat favorit. Poljaki trenutno kažejo odlične predstave, zaenkrat so še nepremagani, v četrtfinalu pa so gladko premagali Rusijo.

"Čeprav smo zmagali v Ljubljani pred dvema letoma, bo tokrat povsem drugačna tekma. Mi smo od tokrat sicer še napredovali, predvsem v mentalnem smislu, tudi tekme v ligi narodov so nam dale dodatno kakovost, a napredovali so tudi Poljaki. Bistvena razlika od dogodkov v Ljubljani pa je ta, da bodo tokrat oni gostitelji. Tokrat bodo imeli oni podporo občinstva. Ne vem sicer, če bodo imeli tako, kot smo jo imeli mi, tekme v Ljubljani bodo ostale v mojem srcu vse življenje, ampak tudi na Poljskem je težko igrati. Vsekakor bodo zaradi tega favoriti," je na spletnem druženju z mednarodnimi novinarji dejal slovenski selektor Alberto Giuliani.

slovenija češka odbojka reprezentanca Maščevanje Šport Briljantni Slovenci razbili Čehe za polfinale EP!

Ekipi se od obračuna v Ljubljani nista skoraj nič spremenili, ekipi sta se letos dvakrat pomerili tudi v ligi narodov, prvič so zmagali Slovenci, v polfinalu pa Poljaki, tako da se dobro poznata, neznank pa praktično ni.

"Poznamo se dobro, jaz pa jih poznam do potankosti, saj delujem v poljski ligi. Gre za fantastično ekipo, ki je na tem turnirju še v odlični formi, tako da bo težko. Bolj kot na njih pa se osredotočamo na nas, če hočemo presenetiti, moramo odigrati fantastično tekmo. Moramo pritiskati s servisi, obramba bo morala biti na največji možni ravni. Veselim se tekme, sanjam zmago in finale z Italijo, zanimivo pa bo tudi videti in se spoprijeti s fanti, ki jih vodim v klubu. Zanimivi bodo tudi dvoboji zdajšnjih oziroma nekdanjih klubskih soigralcev," pravi slovenski selektor.

Kapetan Tine Urnaut prav tako meni, da tri zaporedne zmage na evropskih prvenstvih ne pomenijo ničesar in da je Poljska favorit. "Mi smo veseli, da smo tukaj, kjer smo. Vemo, kdo nas čaka v polfinalu. Čeprav so z nami izgubili na treh evropskih prvenstvih, to ne pove ničesar. Tradicijo porazov so prekinili v letošnji ligi narodov, zdaj pa igrajo še pred domačimi navijači," vlogo favoritov Urnaut pripisuje gostiteljem.

"Prav na vseh igralnih mestih so pokriti s fantastičnimi igralci, seveda izstopata napadalca Wilfredo Leon in Bartosz Kurek. Težko bo, če hočemo zmagati, bomo morali čim bolj zmanjšati njun doprinos, povsem zaustaviti jih bo najbrž nemogoče. Vsekakor pa brez upanja nismo," zatrjuje Korošec, ki je odgovarjal tudi na vprašanja, ki niso povezana s polfinalom.

EP v odbojki Poljska Rusija EP v odbojki Šport Slovence v polfinalu čakajo siloviti Poljaki

Tako je novinarja zanimalo, kako je Slovenija postala tako dobra, da na vseh prvenstvih meša štrene velesilam. "Uspehi niso prišli čez noč. So bili časi, ko smo se mučili v kvalifikacijah, potem na prvenstvih izgubljali, z izkušnjami pa so prišli uspehi. Upam, da bodo še kakšni, še vedno upamo, da bomo v Parizu zaigrali tudi na olimpijskih igrah, mislim, da si to zaslužimo," je neuresničeno željo omenil Urnaut, ki so ga vprašali tudi, kje tiči razlog fenomenalnih slovenskih rezultatov v vseh športih, voditelj je omenil košarko in olimpijske uspehe v individualnih športih.

"Za to vprašanje nisem pravi naslov, to bi moral odgovoriti nekdo bolj pameten. Najbrž pa to prihaja iz otroštva, otroci smo se veliko igrali na igriščih in se poizkušali v vseh športih," je odgovoril kapetan. Ko je končal z odgovorom, pa se je oglasil še Giuliani: "Slovenski športniki so odlični, niste omenili Tima Gajserja, on je fantastičen motokrosist."
 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.