Šport
2544 ogledov

Selektor: "Ne želim iskati izgovorov"

slovenija opdbojka reprezentanca Epa
Slovenski odbojkarji so v finalu evropskega prvenstva po izredno napetem in razburljivem obračunu izgubili proti Italijanom.

"Najprej bi želel čestital Italijanom, ki so igrali zelo dobro. Tudi moji varovanci so igrali zelo dobro, vendar smo v polfinalu proti Poljakom porabili veliko energije. Ne želim pa iskati izgovorov. Vesel sem, saj smo po dobri predstavi spet osvojili srebro. Verjamem, da so lahko vsi slovenski navijači ponosni na ekipo," je razplet tekme pospremil selektor Alberto Giuliani.

Alberto Giuliani | Avtor: Epa Epa

Slovenskim reprezentantom tudi v tretjem poskusu ni uspelo osvojiti evropskega zlata. V svojem tretjem finalu v šestih letih je morala priznati premoč še tretjim tekmecem, po Francozih in Srbih so jih premagali še Italijani. Tekma je bila zelo izenačena, odločale so malenkosti, na koncu pa so zmage veselili Italijani, ki so se uspeli vrniti po zaostanku z 1:2 v nizih. 

Slovenija Italija EP v odbojki finale Finale Šport Slovenci še tretjič tik pod vrhom odbojkarskega Mont Blanca

alen pajenk | Avtor: Epa Epa
"Če bi mi kdo rekel, da bom v šestih letih odigral tri finala, bi takoj podpisal, tudi če to pomeni tri srebrne medalje. Ne glede na to, moramo priznati, da so se Italijani res borili, prav tako kot mi. To dokazuje že dejstvo, da smo odigrali pet nizov. Obe ekipi sta pustili vse na igrišču, a na koncu so bili Italijani tisti, ki so bili bolj zbrani," je dejal Alen Pajenk.

Po mnenju Jana Kozamernika je Slovenija odigrala odlično tekmo, v prihodnosti pa napoveduje nov napad na evropsko zlato. "Zelo zanimiva tekma, polna vzponov in padcev. Veliko je bilo nihanja v igri, mislim, da smo vseeno držali visoko raven servisov in sprejema, ampak Italijanom se je posrečilo nekaj pomembnih točk. Zaključili so nekaj pomembnih napadov, ki so spremenili tekmo. Dobro so igrali in jim lahko le čestitamo. Tudi naša reprezentanca je igrala dobro, s fanti smo pustili dušo in srce na igrišču. Žal, to danes ni bilo dovolj. Verjamem, da se bomo vnovič uvrstili v finale in prišli po zlato, ki si ga zaslužimo," je povedal.

Tonček Štern Video Šport Borbeni Tonček navdušil odbojkarski svet

jan kozamernik | Avtor: Profimedia Profimedia

Klemen Čebulj je priznal, da je bila želja po naslovu evropskega prvaka velika, toda neuspeh v finalu ne more in ne sme skaziti še enega izjemnega dosežka slovenskega ekipnega športa. "Spet smo zaigrali v velikem finalu, a nismo uspeli izkoristiti priložnosti za zmago. Res smo drugi v Evropi, kar ni slab dosežek, a smo si vsi želeli zlato. Na žalost se bomo morali potruditi na naslednjem evropskem prvenstvu in poskusiti izboljšati rezultat," je dejal Čebulj.

Komentarjev 1
  • Friderik1950 11:44 20.september 2021.

    Čestitke. Tekma pa je bila res izgubljena v četrtem nizu, ko selektor ni vzel odmora pri vodstvu, po udarnem naletu, da malce umiri in spočije ekipo. To je pravilno storil Italijanski selektor v petem nizu in takoj preobrat. Se mi ...prikaži več zdi, da imam prav, no ja, razlaga pač.