Šport
42 ogledov

Napadli avtobus z novinarji

Olympic Aquatics Stadium Rio 2016 prizorišča EPA
V bližini razvpite favele Božje mesto v Riu so v torek napadli avtobus z novinarji, ki je bil na poti v osrednje medijsko središče.

Ni še jasno, ali sta v avtobus priletela kamna ali krogli, a zaradi razbitih šip sta dva novinarja utrpela lažje poškodbe.

Novinarji, ti so se vračali z ragbi stadiona v Deodoru, so se po poku vrgli na tla avtobusa, voznik pa je pohodil plin in potem potnike v spremstvu policije odpeljal do središča.

Prireditelji iger so sporočili, da so zaradi napada še dodatno poostrili varnost, a o samem incidentu še niso podali podrobnejših pojasnil. Rio je sicer znan po oboroženih napadih in nasilju tolp.

"Udarca na desno stran avtobusa sta razbila dve šipi. Novinar iz Belorusije ima porezano roko. Ni jasno, ali je šlo za krogle ali kamne," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal novinar argentinskega dnevnika La Nacion, Gaston Sainz.

Nič novega

Gre za zadnjega v nizu incidentov od začetka iger. V soboto je streho novinarskega središča predrla krogla, ki naj bi tja "zašla". Isti dan so moral izvesti kontrolirano eksplozijo v bližini trase kolesarske dirke, sumljiv paket pa so v torek razstrelili tudi v bližini luksuznega hotela Copacabana Palace.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.