Šport
56 ogledov

Vujović: Lahko se zahvalimo Škofu

Veselin Vujović Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski rokometaši so po Egiptu ugnali še domačine Brazilce (31:28) in si lahko že na naslednji tekmi proti Švedski tudi teoretično zagotovijo četrtfinale.

"Bolj zadovoljen sem z igro v napadu kot v obrambi. Ta danes ni bila na pravi ravni, sreča pa je, da je njene napake popravljal vratar Gorazd Škof, ki je bil odličen. Reprezentanca, ki ima visoke cilje, enostavno mora imeti dobrega vratarja, da ga naša ima, je Škof danes dokazal," je po tekmi dejal slovenski selektor Veselin Vujović

"Pojavljale so se tudi napake v komunikaciji na klopi pri menjavah, zaradi tega je prihajalo do nepotrebne živčnosti. Pomanjkanje zbranosti pri metih je omogočilo Brazilcem, da so nas lovili, Škof pa je ohranjal mirnost in njemu se lahko zahvalimo, da nas niso ulovili. Objektivno bi morali zmagati za pet, šest golov, toda če bi mi kdo pred tekmo ponudil tak rezultat, bi ga takoj sprejel. Zdaj imamo štiri točke, človek mora biti zadovoljen," je dodal Vujović.

Uživanje pred polnimi tribunami

Slovenski krožni napadalec Matej Gaber je pohvalil vzdušje v Future Areni. "Videti je bilo, da smo celo tekmo imeli zmago v svojih rokah, ampak Brazilci se niso predali. Z globoko obrambo so nam delali veliko težav, nas silili v tehnične napake. Zato je bilo težko, borili smo se od začetka do konca, na koncu pa se veselimo zmage. Vsi smo uživali pred polnimi tribunami in v vzdušju. Vsi živimo za take tekme, ko je dvorana polna, ne uživamo pa takrat, ko je v njej 50, 60 gledalcev. Upam, da bo tudi na naslednjih tekmah gledalcev veliko."

Z razpletom je bil razumljivo zadovoljen tudi Simon Razgor: "Z njihovo globoko obrambo so nam otežili pot do gola, toda mi smo ostali zbrani, tudi obramba je dokaj dobro delovala, z izjemo par trenutkov. Pokazali smo karakter in zasluženo zmagali. Vzdušje je bilo odlično, veliko raje igramo pred polno dvorano, pa tudi, če ta navija proti tebi. Zadovoljni smo, ker smo dobro začeli turnir, ti dve zmagi sta bili zelo pomembni, saj je šlo za tekmece, ki nimajo zvenečih imen kot tekmeci, ki prihajajo, a igrajo specifično obrambo, na katero se je težko pripraviti. A zaenkrat nam gre vse po načrtih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.