Šport
63 ogledov

Napaka vratarja za veliko zmago Kosmatincev

Boston Bruins Washingon Capitals Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so bile v noči na četrtek odigrane štiri tekme.

Hokejisti Boston Bruins so v prvem krogu končnice vzhodne skupine proti Washingtonu povedli z 2:1, potem ko so na tretji tekmi še drugič v seriji dobili podaljšek in na domačem igrišču zmagali s 3:2.

Washington, ki je prvo tekmo v seriji prav tako dobil po podaljšku, je v Bostonu z goloma Aleksa Ovečkina, dosegel je svoj 800. gol v ligi ter postal šesti igralec, ki je dosegel to mejo, in Nica Dowda dvakrat vodil, izenačila pa sta Taylor Hall in Brad Marchand. Slednji je izid rednega dela postavil osem minut in pol pred koncem, njegov strel je bil le eden izmed treh domače ekipe v zadnji tretjini.

Zato pa so bili gostitelji bolj razpoloženi v dodatnih minutah, v strelih je bilo 19:8 v njihovo korist, a vratarja Iljo Samsonova, po Vitku Vanečeku in Craigu Andersonu že tretjega vratarja Capitals v seriji, premagali v šesti minuti drugega podaljška, ko je po njegovi napaki mrežo zatresel Craig Smith. Samsonov je sicer zbral 40 obramb.

"Kaj na rečem, se zgodi. Skozi tekmo je naredil veliko dobrega, v podaljšku pa se mu je žal zgodila napaka. A glavo gor, še veliko hokeja se bo igralo v tej seriji," je po tekmi dejal branilec Washingtona John Carlson.

Na preostalih tekmah sta po domačih zmagah 3:0 oziroma 6:3 do prednosti 2:0 prišla Carolina proti Nashvillu ter Colorado proti St. Louisu, Winnipeg pa je s 4:1 dobil prvo tekmo proti Edmontonu, uspešen je bil v gosteh.

Carolina je proti Nashvillu do zadnje minute tekme vodila le z 1:0, nato pa izkoristila tekmečevo menjavo vratarja za šestega igralca. Najprej je svoj drugi gol na tekmi dosegel Sebastian Aho, končni izid je postavil Warren Foegele.

Tudi Colorado proti St. Louisu ni imel tako lahkega dela, kot mogoče kaže izid 6:3. Tudi Plaz je dva gola dosegel v nebranjeno mrežo ob koncu tekme, enega izmed njiju je prispeval Nathan MacKinnon. Z njim je na tekmi vknjižil "hat trick", ob tem pa je prispeval še eno podajo.

NHL (2. krog končnice), izidi:

VZHODNA SKUPINA:
Boston Bruins - Washington Wizards 3:2
- Boston vodi z 2:1 v zmagah

CENTRALNA SKUPINA:
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 3:0
- Carolina vodi z 2:0 v zmagah

ZAHODNA SKUPINA:
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 6:3
- Colorado vodi z 2:0 v zmagah

SEVERNA SKUPINA:
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 1:4
- Winnipeg vodi z 1:0 v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.