Šport
15 ogledov

Nasprotnice so vedele, kam udariti

anamari velenšek oi 2016 rio de janeiro judo Stanko Gruden/STA
''Kar trenutno doživljam, se ne da opisati,'' je po osvojitvi bronaste kolajne v Rio de Janeiru povedala Anamari Velenšek.

Slovenija je dočakala še tretjo kolajno na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Za bronasto odličje je v kategoriji do 78 kg poskrbela judoistla Anamari Velenšek.

"Kar trenutno doživljam, se niti ne da opisati. Verjetno vsega skupaj še niti nisem dojela," je takoj po zmagi dejala tretja junakinja slovenske odprave v Riu, ki je šla v tekmo s hudo poškodbo kolena, pretrganimi prednjimi vezmi in natrganimi stranskimi, s spremenjenim načinom borbe in proti bolečinsko injekcijo pa si je priborila kolajno, pa čeprav je pred mesecem in pol vse kazalo, da bo morala igre izpustiti in na operacijo.

"Danes je bilo zaradi psihičnega pritiska težko, saj nisem vedela, če bo koleno zdržalo. Šla sem na vse ali nič, borbo za borbo in na koncu se je obrestovalo,'' je povedala 25-letnica, ki se je nasprotnici za tretje mesto oddolžila za poraz na letošnjem EP.

Maščevanje je sladko

"Vesela sem, da sem se ji oddolžila za poraz na evropskem prvenstvu. Pred borbo pa kljub poškodbi ni bilo časa za strah in dvome, saj moraš verjeti vase, sicer se izgubiš, še preden stopiš na blazino,'' je povedala Velenškova.

Tekmovalka celjskega Sankakuja je na OI nastopila poškodovana, kar so poskušale tekmice tudi izkoristiti. "Najbolj očitno je bilo to v boju s Kubanko, ki me je nabrcala v koleno. A to smo pričakovali in trenirali v klubu, da sem pripravila koleno na take šoke. A koleno mi je obrnilo že v prvi borbi in nato še v polfinalu, bilo je težko,'' je sklenila bronasta olimpijka.

Komentarjev 4
  • Janez_53 11:05 12.avgust 2016.

    Nehaj, nestrpnež!!! Ti si pa torej "čistokrvni Slovenac" ali kaj??? Tako "arijsko" obseden človek si pravzaprav ne bi smel dati nadimka ameriškega nekdanjega predsednika, ampak kakšno staroslovansko ime! Vendar skoraj ne verjamem, da se v tvojih žilah ne pretaka niti ...prikaži več kapljica "južnjaške" krvi. Pomembno je le to, da se za slovenske barve srčno borijo ljudje s pravim srcem, ne glede na njihovo poreklo! Veliko ljudi s priimki na -ić poznam, ki jim razni "Reagani" ne bodo nikoli segli niti do gležnjev!

  • Papaja Popi 08:45 12.avgust 2016.

    Fantastično.............................

  • Ronald Reagan 07:16 12.avgust 2016.

    @skeptik...udbovci in srboslavska mafija stavijo bolj na nogomet in košarko, tam se lahko obilno krade. Tega na njihovo žalost na OI ni...Zato se o teh uspehih SLOVENCEV v medijih piše samo obrobno. Si zamišljaš evforijo če bi v tekmi za ...prikaži več 8. mesto na OI dominirali Dragići, mujići, ....vsi mediji bi bili prenatrpani "zgodovinskega uspeha...Drugače pa čestitke vsem našim SLOVENSKIM športnikom, ki nas trenutno razveseljujejo...spoštovanje