Šport
50 ogledov

Nastasić iz Cityja k Schalkeju

Benteke Nastasić Manchester City Aston Villa Premier League angleška liga prvens EPA
Srbski nogometni reprezentant Matija Nastasić se vsaj do konca sezone, če ne še dlje, seli iz angleške Premier league v nemško Bundesligo.

Schalke in Manchester City sta dosegla dogovor o posodi 21-letnega srbskega branilca Matije Nastasića, ki bo tako do konca junija kot posojeni igralec igral za moštvo iz Gelsenkirchna.

Valjevčan je leta 2012 podpisal petletno pogodbo z Manchester Cityjem, a je bil v zadnjih dveh sezonah tudi zaradi težav s poškodbami bolj kot ne postavljen na stranski tir. V letošnji sezoni ni dobil veliko priložnosti za igro, odigral je le eno tekmo, avgusta, ko je Arsenal slavil s 3:0 ter osvojil angleški superpokal tako imenovani Community Shield.

Poleti bo cena 13 milijonov

Obetavni srbski branilec se je znašel na seznamu želja trenerja Schalkeja Roberta Di Mattea, tako da bo kariero začasno nadaljeval v Bundesligi. Če se bo izkazal, pa bo sledila dolgotrajnejša selitev v Nemčijo. Schalke bo ob koncu sezone imel tudi možnost, da igralca za 13 milijonov evrov tudi odkupi, poročajo nemški mediji.

Schalke bo plačal za igralca in prevzel tudi obveznosti za njegovo plačo v višini 95.000 evrov tedensko. Nastasić je pred prihodom k angleškim prvakom igral za Fiorentino in še prej za Partizanovo nižjeligaško podružnico Teleoptik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.