Šport
4624 ogledov

Naturalizirana Rusinja Sloveniji prinesla novo medaljo

Jekaterina Vedenejeva Profimedia
Vedenejeva enkrat na stopničkah, Raffaeli do petih zmag.

Jekaterina Vedenejeva (122,200 točke) je na svetovnem pokalu v ritmični gimnastiki v Taškentu v dresu slovenske reprezentance v kvalifikacijah mnogoboja zasedla četrto mesto. V finalih pa je 28-letnica enkrat stala tudi na stopničkah, saj je bila tretja z žogo. Zmagala je Italijanka Sofia Raffaeli (131,850), ki je bila tudi v finalih nepremagljiva.

Jekaterina Vedenejeva | Avtor: Profimedia Profimedia

Vedenejeva, ki je zaradi nastopa v Uzbekistanu izpustila tudi državno prvenstvo v Ljubljani, se je v kvalifikacijah mnogoboja uvrstila v vse štiri finalne nastope; z obročem je imela četrto oceno, z žogo šesto, s kiji sedmo, s trakom pa peto. V današnjih finalih pa je Vedenejeva nastopila še bolje in z obročem (32,000) zasedla četrto mesto, z žogo (31,250) je bila tretja, s kiji (30,650) in trakom (31,100) pa prav tako četrta.

Medtem pa je bila Raffaeli ta vikend nepremagljiva, saj je v Taškentu osvojila kar pet zlatih kolajn. Za zmago z obročem je prejela 34,850 točke, 33,850 za predstavo z žogo, s kiji je prav tako za zmago zadostovalo 33,850, s trakom pa 32,700 točke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.