Šport
4903 ogledov

Naturalizirana Rusinja z zgodovinskim uspehom za Slovenijo

Jekaterina Vedenejeva Profimedia
Vedenejeva je bila bronasta s kiji na svetovnih igrah.

Slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki Jekaterina Vedenejeva, ki je uspešno nastopala na junijskem evropskem prvenstvu v Tel Avivu, a za las ostala brez tako želene kolajne, je odlično nastopila na svetovnih igrah v ZDA. V finalu s kiji je osvojila bronasto odličje in Sloveniji priborila prvo medaljo na svetovnih igrah.

V ameriškem Birminghamu se je na svetovnih igrah zbralo približno 3600 tekmovalcev iz več kot sto držav, ki so se pomerili v več kot 30 različnih športnih panogah, med njimi tudi v ritmični gimnastiki. Vedenejeva je bronu s kiji dodala še četrti mesti v sestavi z obročem in s trakom ter 11. mesto z žogo.

Jekaterina Vedenejeva | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bilo eno izmed najtežjih tekmovanj v mojem življenju. Dolgo in naporno potovanje, odsotnost moje trenerke (Rusinja Jelena Drožanova ni prejela akreditacije, op. p.) in sodniške odločitve, ki jih je na trenutke težko razumeti. Kljub tem težavam sem zelo vesela, da imam medaljo s svetovnih iger," je za spletno stran Gimnastične zveze Slovenije med drugim dejala 28-letna Vedenejeva, sicer Rusinja, ki od leta 2018 na velikih tekmovanjih uspešno zastopa Slovenijo.

Komentarjev 3
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 19:06 15.julij 2022.

    Ja a jo še niso izgnal, saj je ja Rusinja?? Treba jo je zamenjat za kakšno Ukrajinko, ki pleše ob štangi, bo skoraj enako??

  • bobubob 18:25 15.julij 2022.

    Rusinja? Tu? Res? Še vedno? Kaj pa Ukrajina, kdaj nas bo EU tožila? Kdo bo prevzel odgovornost, če zaradi te Rusinje v Sloveniji Rusi premagajo Ukrajino??

Sorodne novice