Šport
29 ogledov

Navdihuje ga dobrodelnost

roger federer EPA
Švicarski teniški as Roger Federer se namerava po koncu športne kariere posvetiti dobrodelnosti. Tretji igralec sveta se pravkar mudi v Parizu, kjer se je že prebil v drugo kolo Roland Garrosa.

Roger Federer bo 8. avgusta dopolnil 32 let in med teniškimi igralci velja za pravega veterana. Švicarju, ki je lani osvojil sedmi naslov na sveti travi Wimbledona, letos ni šlo vse po načrtih, saj se je prvič po letu 2000 zgodilo, da je v Pariz prispel brez osvojene lovorike.

Ugibanja, kdaj bo zmagovalcu 17 turnirjev za grand slam zmanjkalo sape, se vlečejo že nekaj let, a Federer je lani za 17 tednov ponovno postal prvi igralec sveta in podrl še en rekord Američana Peta Samprasa. Dejstvo je, da Švicarja ne gre nikoli odpisati.

Federerju po koncu profesionalne kariere ne bo dolgčas, saj se namerava posvetiti delu v svoji dobrodelni organizaciji. Maestro je fundacijo Roger Federer ustanovil leta 2003 in v zadnjem desetletju pomagal številnim otrokom po vsem svetu.

''Tenis je prioriteta, vendar bo fundacija vedno bolj pomembna. V začetku leta sem obiskal Južno Afriko, kar je bilo zelo navdihujoče. Širiti zavest, zbirati denar, pomagati in vračati so vrline, ki sta mi jih privzgojila mama in oče. Da lahko igram in obenem počnem še to, je zares izjemno,'' je povedal 31-letnik in dodal: ''Moram reči, da imam veliko srečo, in upam, da bom svoje otroke uspel naučiti o vrednotah in da bodo v prihodnosti počeli kaj podobnega.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.