Šport
11 ogledov

"Ne bom več grizel"

Luis Suarez EPA
Luis Suarez se je pogovarjal s specialisti in obljublja, da v prihodnosti ne bo več grizel tekmecev.

"Navijačem sporočam, da jim ni treba skrbeti, saj tega ne bom več počel. Pogovoril sem se s svojim psihologom, ki mi je dajal, da se moram s tem sprijazniti in se tudi opravičiti. To sem tudi storil. Zdaj se bom posvetil sedanjosti," je dejal Luis Suarez. Ta do konca oktobra ne bo smel igrati na uradnih tekmah Barcelone, saj je na svetovnem prvenstvu ugriznil Giorgia Chiellinija, po odločitvi Mednarodnega športnega razsodišča pa se je že lahko pridružil treningom Kataloncev.

"Pogovoril sem se s profesionalci, s pravimi profesionalci. A to je privatna zadeva in o tem ne želim govoriti," je o svojem vedenju dejal 27-letni Urugvajec, ki se je že v preteklosti srečeval s suspenzi. Leta 2010 je v nizozemski ligi kot član Ajaxa ugriznil nogometaša Feyenoorda Otmana Bakkala in si prislužil sedem tekem neigranja, leto kasneje pa je zaradi rasističnega žaljenja izpustil osem tekem kot član Liverpoola. Njegova žrtev je bil Patrice Evra (Manchester United). Leta 2012 je nato ugriznil še Branislava Ivanovića (Chelsea) in nato manjkal na desetih tekmah.

Suarez je priznal, da je bil po svetovnem prvenstvu nekaj časa depresiven, strah pa ga je bilo, da je zaradi incidenta na tekmi z Italijo v nevarnosti njegova celotna kariera: "Seveda me je skrbelo. Ne samo zaradi prestopa v Barcelono, temveč tudi zaradi mene kot osebe, a to je zdaj za mano, povsem sem osredotočen na nov klub. Kar se je zgodilo, je treba pozabiti. Če bi razmišljal o tem, kaj sem doživel, ne bi mogel spati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.