Šport
27 ogledov

Ne bomo se poniževali s političnimi igrami

Tina Maze in Andrea Massi sta znana po svojih težko omajanih stališčih. (Foto: A Anže Petkovšek
Tina Maze bo konec tedna vodilno mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala branila na ameriških tleh, v Aspnu, kjer domačini poskušajo storiti vse, da bi ameriška zvezdnica Lindsey Vonn le ulovila korak s slovensko šampionko.

Tino Maze, ki se v Vailu pripravlja na veleslalom in slalom, ki bosta na sporedu ta konec tedna v Aspnu, so včeraj pred odhodom na trening presenetili dopinški kontrolorji, a to ni zmotilo njene rutine.

Zmagovalka uvodnega slaloma in četrta s slalomske preizkušnje na Finskem se v ZDA še vedno v prvi vrsti posveča slalomu, veleslalomu in superveleslalomu, trening smuka pa je še vedno omejen na prosti trening.

"Smuk smučamo le prosto ob 6.45 zjutraj pred treningom. Držimo se dogovora Patrika Rimmla, da ni prostora za Tino,“ je za Ekipo dejal trener Tine Maze Andrea Massi in se še enkrat obregnil na omejitve, ki jih slovenski šampionki postavljajo Američani, ki Črnjanke na treningih ne želijo videti ob ameriških tekmovalkah: "Tine in ekipe ne bom poniževal s političnimi igricami. Držim se njegove odločitve. Mogoče me bo nekoč moj ponos pokopal,“ je dodal Massi.

Komentarjev 3
  • mumbly 22:15 20.november 2012.

    Tako Američani razumejo športni duh. Za Američane je tudi šport eden od načinov vojne, v kateri je dovoljeno vse, da se porazi nasprotnik. Mogoče je za njih koristno, ni pa lepo in ni športno.

  • macko 16:33 20.november 2012.

    žurnalček, računam nate....

  • Žurnalček 11:36 20.november 2012.

    No bomo videli , če bo Vonova v MB sploh lahko zaspala v treh dneh !