Šport
18 ogledov

Ne gre več le za predsednika Blatterja

sport 17.02.11, Aleksander Ceferin, novi predsednik nzs, Ales Zavrl, volitve nov Anže Petkovšek
Članice Uefe (54) so na skupnem sestanku v Zürichu sprejele skupno stališče v povezavi z zadnjimi dogodki.

Članice Uefe so na skupnem sestanku v Zurichu, pred petkovimi volitvami za predsednika Fife, sprejele skupno stališče v povezavi z zadnjimi dogodki, ki pretresajo nogometni svet.

"V zvezi z zadnjimi dogodki, ki pretresajo mednarodno nogometno zvezo (Fifa), je najprej potrebno poudariti, da v aferi nihče iz evropske nogometne zveze (Uefa) ni osumljen česarkoli nezakonitega, preiskava pa se v nobeni točki ne nanaša na Uefo," so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

"Stališče Uefe in njenih članic je, da ne samo ta afera, pač pa so trajajoči sumi korupcije v Fifi pričeli tako močno škodovati nogometu, da so potrebne korenite spremembe v mednarodni nogometni organizaciji. Uefa ugotavlja, da ne gre več samo za predsednika Blatterja, temveč da bi bilo vsako nadaljevanje pod istim vodstvom, zaradi ponavljajočih se sumov korupcije, uničujoče ne le za Fifo in Uefo, pač pa za nogomet nasploh," še piše na spletni strani NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.