Šport > Nogomet
22 ogledov

Princ Ali: Tako ne gre več naprej

Ali bin al Hussein (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jordanski princ Ali Bin Al Hussein se bo v petek pomeril proti trenutnemu predsedniku Fife Seppu Blatterju, čigar organizacijo pred volitvami pretresa nov škandal.

Predsedniški kandidat jordanski princ Ali Bin Al Hussein pravi, da Mednarodna nogometa zveza (Fifa) ne more še naprej delovati tako, kot je do sedaj pod režimom Seppa Blatterja, potem ko je krovno nogometno organizacijo v torek in sredo pretresel nov odmeven (proti)korupcijski škandal.

V hotelu Baur Au Lac v Zürichu so v zgodnjih jutranjih urah v sredo aretirali sedem ljudi, medtem ko so se delegati Fife zbirali za 65. kongres, ki bo na sporedu v četrtek in petek. Švicarske oblasti so na pobudo ameriškega notranjega ministrstva prijele trenutnega podpredsednika Fife Jeffreyja Webba in člana izvršnega odbora Eduarda Lija.

Sedem aretiranih v Zürichu skupaj z nekdanjima predsednikoma konfederacij Jackom Warnerjem in Nicolásom Leozom ter petimi poslovneži čaka izročitev Združenim državam Amerike, kjer jih med drugim obtožnice bremenijo pranja denarja in izsiljevanja. "Ne moremo nadaljevati s krizo v Fifi, krizo, ki še kar traja in ni relevantna le za današnje dogodke," je v izjavi sporočil urad princa Alija. "Fifa potrebuje vodstvo, ki vlada, vodi in ščiti državne zveze. Vodstvo, ki sprejme odgovornost za svoja dejanja in ne predaja krivde. Vodstvo, ki vrača zaupanje v stotine milijonov nogometnih navijačev po svetu."

Nekdanji podpredsednik Fife Warner, eden od obtoženih, je na družbenem omrežju Facebook sicer že zanikal krivdo: "Ljudje iz Trinidada in Tobaga vedo, da sem končal delo v Fifi pred več kot štirimi leti, v zadnjih letih sem življenje posvetil izboljšanju življenja državljanov. Boril sem se brez strahu proti vsem oblikam nepravičnosti in korupcije. Sem nedolžen. Odkorakal sem iz politike svetovnega nogometa in se predal izboljšanju življenja v naši državi, v kateri bom umrl. Dejavnosti Fife se me ne tičejo."

Kljub razvijajočim se dogodkom Fifa ne načrtuje prestavitve predsedniških volitev, ki bodo po prvotnih načrtih v petek. Princ Ali je edini protikandidat Blatterju, potem ko sta v zadnjih tednih od kandidature odstopila predsednik Nizozemske nogometne zveze (KNVB) Michael van Praag in nekdanji nogometaš Luís Figo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.