Šport > Nogomet
3 ogledov

Sloviti Figo umaknil kandidaturo

luis figo EPA
Dober teden dni pred kongresom mednarodne nogometne zveze (Fifa), ko bodo 29. maja v Zürichu izbirali novega predsednika Fife, stasvoji kandidaturi umaknila predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag ter sloviti portugalski nogometni zvezdnik Figo.

Umik dveh protikandidatov je voda na mlin dosedanjemu predsedniku Švicarju Seppu Blatterju, ki bo tako imel v boju za naklonjenost predstavnikov nogometnih zvez, članic Fife, le enega protikandidata. To je jordanski princ Ali bin al Huseina, ki je tako še edini predstavnik šibke opozicije večnemu predsedniku svetovne krovne nogometne organizacije.

"Niti najmanj nisem odstopil od kandidature, ker bi se zbal glasovanja, ampak ne želim dajati legitimnosti in svojega soglasja postopku, ki se bo končal 29. maja in v katerem nogomet ne bo zmagovalec," je odločitev o umiku kandidature prek svojega profila na Facebooku sporočil 42-letni Luis Figo, ki je kar 37 let mlajši od prekaljenega Švicarja, ki se poteguje za še peti zaporedni mandat, predsednik Fife pa je neprekinjeno od 8. junija 1998.

Pred tem je Nizozemec Michael van Praag odstopil od kandidature, ker se je odločil, da bo podprl jordanskega princa, ki bo imel po njegovem tako večje možnosti za uspeh. A v igri pokra so karte že razdeljena in ase drži v rokah kot kaže Blatter, ki lahko glede na podporo afriških in azijskih nogometnih zvez pričakuje večino izmed 209 glasov, kar pomeni, da bo ostal na čelu svetovne nogometne družine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.