Šport
33 ogledov

Afričani so za Blatterja

sport 02.12.10., Sepp Blatter, foto: reuters Reuters
Predsednik Afriške nogometne zveze (CAF) Issa Hayatou je na kongresu v Kairu dejal, da lahko Sepp Blatter v boju za predsednika krovne nogometne zveze (Fifa) računa na vseh 54 glasov iz Afrike. S tem bi imel zdajšnji predsednik svetovnega združenja obljubljenih že več kot polovico potrebnih glasov za vnovično izvolitev.

Na čelu Fife je 79-letni Švicar Sepp Blatter že vse od leta 1998 in če je soditi po besedah predsednika Afriške nogometne zveze, bo tako še prihodnja štiri leta.

"Afriški nogomet podpira Seppa Blatterja. Za nas je še vedno najbolj primeren človek za to mesto," je ob koncu govora na kongresu Afriške nogometne zveze dejal Issa Hayatou in dodal, da lahko Blatter svojo kandidaturo gradi na vseh 54 glasovih iz Afrike.

Švicarjevi izzivalci so jordanski princ Ali bin al-Hussein, Michael van Praag, zdajšnji predsednik nizozemske nogometne zveze, in Luis Figo, nekdanji dobitnik Zlate žoge. "Fifa potrebuje preglednost poslovanja, saj nihče ne ve, kaj se zdaj dogaja pod zaveso in kako se sprejemajo odločitve," je bil v pogovoru za agencijo AFP van Praag kritičen do Blatterjevega delovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.