Šport
13 ogledov

"Ne vem, zakaj tako obravnavajo Krko"

Krka Szolnoki Olaj aba Džikić ABA
V 8. kolu Lige Telemach je Krka morala priznati premoč Šenčurju z 79:87. Igralec tekme je bil v minuli sezoni še član Novomeščanov Smiljan Pavić, ki je tekmo končal pri 22 točkah in 11 skokih.

Varovanci trenerja Igorja Kešlja so na uvodni tekmi 8. kola Lige Telemach poskrbeli za presenečenje. Potem ko so Gorenjci kar 35 tekem čakali na prvenec v prvoligaški konkurenci, so zdaj dosegli že tretji uspeh v tej sezoni. Po zmagi v nedeljo v Mariboru so tokrat pred domačimi gledalci ugnali aktualne državne in pokalne prvake iz Novega mesta. Krka je tako doživela tretji poraz v sedmih tekmah državnega prvenstva, prvega po treh zaporednim zmagah.

Zmaga Šenčurja Gorenjske gradbene družbe je bila zaslužena. Gostje, ki imajo v zadnjem času kar precej težav s poškodbami (manjkal je Jasmin Hukić, prvo pravo tekmo v Ligi Telemach pa je odigral Malcolm Armstead), so vodili le enkrat v vseh 40 minutah. Takoj na začetku tekme, nato pa so gostitelji prevzeli pobudo in že v prvi četrtini nakazali, da se lahko nadejajo presenečenja.

To je še bolj realno postalo v drugih desetih minutah, ko se je razlika povzpela na 14 točk (34:20), dokončno pa je bilo jasno, da bosta točki ostali doma, ko je Šenčur po rezultatu 50:46 zlahka odbil napade Krke in na zadnji odmor odšel s 15 točkami naskoka. V zadnjih desetih minutah so domači igralci zadržali prednost in se ob koncu prešerno veselili zgodovinske zmage nad državnimi prvaki.

Pri domačih je izstopal Smiljan Pavić, ki je z 22 točkami in 11 skoki zabeležil svojega četrtega dvojnega dvojčka v sezoni, na drugi strani pa je največ točk dosegel Erjon Kastrati (19). Krko v naslednjem kolu Lige Telemach  čaka še en težak preizkus, saj bo gostila zasedbo Tajfuna, ki je po sedmih tekmah še brez poraz

"Izjemno smo veseli te zmage. Premagati državne prvake in ekipo Lige ABA ni mačji kašelj. Fantje so srečanje odigrali natanko po navodilih. Vseh 40 minut so igrali brez popuščanja. Borili so se, ob tem pa na igrišču pustili dušo in srce. Zaslužijo si čestitke! Zahvalil bi se pomočniku Gregorju, ki je znova napravil odlično pripravo na nasprotnika. Zahvalil bi se tudi navijačem, ki so nas glasno podprli. Upam, da bodo tribune v bodoče tako zasedli tudi na tekmah, ko v Šenčurju ne bodo gostovali državni prvaki," je po zmagi dejal Kešelj, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe.

Trener Krke Aleksandar Džikić je bil razočaran nad sojenjem: "Ne morem razumeti, zakaj se Krko tako obravnava. Mar res naši naslovi nimajo nikakršne vrednosti? Na praktično vsaki tekmi se nam dogajajo enake stvari. Na vprašanje mojih igralcev: 'Trener, kaj se dogaja, zakaj...?', enostavno nimam odgovora. Se kakovost dviguje tako, da se prvaka potiska navzdol? Zaradi česa? To je za nas nekaj novega. Čestitam gostiteljem za zmago."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.