Šport
37 ogledov

"Ne za denar, zaradi tega igramo rokomet"

bronasti rokometaši
1/14
Anže Petkovšek
"Tako sem srečen, da se ne da opisati," je ob sprejemu v Ljubljani dejal reprezentant Borut Mačkovšek. Bronasto kolano je prišlo pozdraviti več tisoč ljudi.

"V imenu igralcev in strokovnega vodstva bi se vam zahvalili za glasno navijanje na tekmi proti Hrvaški in za lep sprejem, ki ste nam ga pripravili. Počaščeni smo, da znate ceniti naše dosežke, mi pa se bomo trudili, da bomo Slovenijo dostojno zastopali na prihodnjih tekmovanjih. Prvo bo na vrsti na Hrvaškem in upam, da se bomo tudi po njem veselili," je na sprejemu v Ljubljani povedal kapetan slovenske reprezentance Vid Kavtičnik.

Ta je na dvoboju za tretje mesto žrtvoval tudi koleno, a po tekmi dejal, da je bilo vredno. Vsekakor Kavtičnika čaka dolgo okrevanje, če bodo preiskave v Francije potrdile, da gre za strgane križne vezi in vsaj letošnja sezona bi bila za rokometaša s tem bržkone zaključena.

Zelo čustveno je sprejeme v zadnjih dneh doživel Borut Mačkovšek. "Bolano. Takšen mraz je, da ne čutim prstov, ti ljudje pa so nas prišli pozdravit. To kar ti pričarajo ti ljudje, ko osvojiš kolajno ...zaradi tega si želiš zmagati. Zaradi tega igramo, zaradi tega uživano, pozabiš na denar, pozabiš na karkoli. To kar so nam danes pričarali Ljubljančani, Primorci, Dolenjci, Štajerci ... Res se jim iz srca, srca zahvaljujem. Tako sem srečen, da se ne da opisati," je dejal Izolan.

"Po tekmi so rekli, ni čudno, trenira jih Črnogorec, pa igrajo le zadnjih deset minut. Čestitke fantom ob napovedi, da se iz Hrvaške drugo leto vrnemo z zlatom," pa je veliko navdušenje po svojem kratkem nagovoru požel selektor Veselin Vujović, preden se je znašel objet z reprezentanti ob petju pesmi Slovenskega naroda sin.

"Ste zlat narod. Zaslužite si to," je dejal najbolj priljubljeni Črnogorec ta hip v Sloveniji  "Zavedamo se tega, da je to velik uspeh. Poglejte ljudi, kako se veselijo. Rezultat, ki smo ga dosegli, je res fantastičen. Ponosen sem na to, ponosen sem, da treniram te fante in da sem selektor Slovenije."

"V polfinalu so bili naš tekmec Francozi, to je bilo res zelo težko. Če bi dobili Hrvaško ali Norvežane, bi morda zaigrali tudi v finalu. A mi ni žal. Lestvico smo zdaj postavili zelo visoko, težko jo bomo prestavili, a se bomo za to trudili," je še dejal Vujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.