Šport
57 ogledov

Ne želijo konkurirati WFC

Miha Utroša se bo Hrvatu Reneju Paviću poskušal oddolžiti za poraz. (Foto: Nik R Žurnal24 main
V Sloveniji po WFC dobivamo še eno borilno organizacijo – Grom Fighting Championship (GFC), ki 30. oktobra v grosupeljskem Kongu pripravlja prvi borilni spektakel pod imenom King of Kongo.
O denarju ne bi govoril
"O zneskih, ki jih bodo dobili borci, ne bi rad govoril. Lahko povem, da so zelo nizki, tak je tudi celoten proračun prireditve. Na srečo so tudi borci razumeli, da denarja ni na pretek," je na vprašanje o financah odgovoril Božič.

World freefight challenge (WFC) je s prihodom Grom Fighting Championship (GFC) dobil več kot dobrodošlo konkurenco, čeprav GFC po besedah alfe in omege te organizacije Janija Božiča nikakor ne želi konkurirati WFC. "Jaz sploh ne razmišljam o WFC. Mi imamo svojo vizijo. Cilj GFC je, da povezuje vse tiste, ki želijo, da se MMA razvija,“ je za zurnal24.si pogovor začel Božič. Kako bo v praksi, bomo videli, a konkurenca nikomur ne škodi in slovenski borilni šport lahko s tem le pridobi na kakovosti.

Borbe le v kletki
"V GFC bodo samo borbe po pravilih MMA, ki bodo potekale v kletki. Namen organizacije je v največji možni meri povečati zanimanje za MMA in ponuditi priložnost čim večjemu številu Slovencev,“ je pred prvim borilnim spektaklom GFC pod imenom King of Kongo, ki bo 30. oktobra v grosupeljskem Kongu, dejal Božič. "Za prvič si želim predvsem to, da bi vse potekalo po načrtih. Za prvič nimam velikih načrtov. Cilji se bodo kasneje že sami pokazali,“ je svoja pričakovanja pred prvim borilnim spektaklom v organizaciji GFC razkril Božič. "Želim si, da bi v prihodnosti podobno prireditev izpeljali na vsake dva ali tri mesece,“ je še dodal Božič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Priložnost tistim, ki je še niso dobili
V glavni borbi večera se bosta v Kongu pomerila Slovenec Jure Vužnik in Hrvat Marin Vlahović. Tudi večina ostalih borcev je širši javnosti povsem neznana. Od tistih z nekaj več izkušnjami bosta v Grosuplju le Miha Utroša in Lemmy The Dog Krušič. "Želim, da se na sceni pojavijo tudi tisti slovenski borci, ki še niso priznani oziroma še niso dobili prave priložnosti. Želim si, da bi mi njim dali priložnost,“ pravi Božič.

Dela čez glavo
"Dela je ogromno. Glava te lahko boli vsak drug dan. Začeti je bilo treba iz ničle. Sestaviti sem moral ekipo, ki zdaj šteje osem članov, a se seveda lahko še poveča, nato pa smo se posvetili fight cardu in vsemu, kar spada zraven,“ se je prvih dni GFC spomnil Božič. V nadaljevanju je še dodal, da bo do nadaljnjega prireditve organiziral v grosupeljskem Kongu, ki je tudi glavni sponzor celotne organizacije.

Fight card: Grom: King of Kongo:

Glavne borbe:
Jure Vužnik (Slo) – Marin Vlahović (Hrv) - za naziv King of Kongo
Luka Čož (Slo) – Primož Vrbinc (Slo)
Lemmy The Dog Krušič (Slo) – Luka Žeželjić (Hrv)
Jure Smerdelj (Slo) – Aljoša Martinčič (Slo)
Miha Utroša (Slo) – Rene Pavić (Hrv)

Predborbe:

Gašper Sodnik (SLO) – Marko Radjelović (HR)
Miha Perovšek (SLO) – Draško Mamič (SLO)
Anže Egart (SLO) – Jernej Gajsek (SLO)
Peter Gorše (SLO) – Matija Blažičević (HR)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.