Šport
16 ogledov

Nedelja nenaklonjena gostom

Colorado Avalanche Edmonton Oilers NHL Stastny Iandeskog Hejduk Reuters
Ekipi Colorada in Anaheima še naprej potrjujeta odličen začetek v ligi. Plaz je v svoji 16. tekmi dosegel 14. zmago, s 4:1 je ugnal Washington, Anaheim pa je zmagal petič zapored, s 3:1 je premagal Vancouver. Na vseh tekmah večera so slavili domačini.

Igralci Colorada so enakovreden in zanimiv domači dvoboj proti Washingtonu rešili v zadnji tretjini. Po prvih dveh so vodili z 2:1, nato pa sta v polno zadela Pa Parenteau in Šved Gabriel Landeskog minuto in 40 sekund pred koncem. Na podoben način je do domače zmage prišel tudi Anaheim, v zadnji tretjini je zmago z natančnim strelom v nebranjeno mrežo potrdil Andrew Cogliano.

Trenutno sta najuspešnejši ekipi lige, Colorado z 28 točkami vodi v centralni, Anaheim pa s 31 in tremi tekmami več od Colorada v pacifiški skupini.

New Yersey je s 5:0 nadigral Nashville. Domači so prvič v sezoni dosegli več kot štiri gole, svojo 1701 točko v ligi je z golom dosegel češki veteran Jaromir Jagr. Vratar Martin Brodeur je že na svoji 123. tekmi ostal nepremagan, zato mu je bilo treba ubraniti le 15 strelov. Winnipeg je bil po kazenskih strelih s 5:4 boljši od San Joseja, junak tekme je postal Andrew Ladd, ki je najprej svoji ekipi minuto in 43 sekund pred koncem zagotovil podaljšek, nato pa je edini na tekmi zadel še iz kazenskega strela.

Branilci naslova, igralci Chicaga, so z istim izidom kot Winnipeg San Jose premagali Edmonton, New York Rangers so s 4:3 ugnali Florido, Montreal pa s 4:2 New York Islanders.

Liga NHL, izidi:

Montreal Canadiens : New York Islanders 4:2
Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers 5:4
New Jersey Devils : Nashville Predators 5:0
New York Rangers : Florida Panthers 4:3
Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 3:1
Colorado Avalanche : Washington Capitals 4:1
Winnipeg Jets : San Jose Sharks 5:4*

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.