Šport
19 ogledov

Negreanu: "Isildur1 bil boljši"

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Komaj se je dobro polegel prah po obračunu Daniela Negreanuja in Viktorja 'Isildur1' Bloma, je Negreanu že podal prve komentarje o dvoboju. Predvsem se je osredotočil na vzroke svojega poraza.

Spomnimo se je, da je Daniel Negreanu izgubil celoten svoj stack 150.000 $ v le 1439. igrah od 2500, kolikor jih je načrtovanih. Na svojem blogu je Daniel najprej napisal, da je izgubil, ker je imel precej smole, saj je izgubil kar dvanajst od štirinajstih velikih potov. To pisanje je naletelo na precej kritikov, ki so prepričani, da je Daniel izgubil zgolj zato, ker je bil precej slabši.

V zadnjem blogu pa je Daniel priznal, da ni bilo krivo le to, da je Isildur imel več sreče, pač pa je bil tudi boljši nasprotnik. Negreanu je zapisal: “Karkoli se bo zgodilo naslednjo nedeljo, ne bo spremenilo dejstva, da je 'Isildur1' boljši igralec. Proti njemu je zelo težko igrati. Razlog, da me je premagal ni le to, da je imel srečo v ključnih trenutkih, temveč tudi to, da je precej hitro ugotovil kako igram, in se na mojo igro prilagodil.”

Potem, ko je pohvalil 'Isildurja' je Daniel namignil na to, da je proti Isildurju1 igral tako, kot da bi igral navadno igro za denar in ne, kot da bi igral tekmo.

Želja, da bi igrali kar naprej, čeprav izgubljajo precej denarja, je uničila že marsikaterega igralca. Kanadski profesionalec zato pravi, da je zelo pomembno, da je igralec, ki izgublja, psihično in čustveno dovolj stabilen, da lahko dvoboj prekine in ga raje nadaljuje naslednji dan. To pa zato, ker je igralec, ki zmaguje v precej večji psihološki prednosti. To pa mu na koncu lahko prinese tudi veliko denarja.

“Pravi test za vsakega poker igralca se mora narediti takrat, ko igralcu ne gre. Phil Ivey dokaj hitro prekine seanso, ko vidi, da mu ne gre. To je pa ravno nasprotno od tega, kar dela 99% ostalih igralcev! Večina igralcev zmeraj poskuša nadoknaditi vse, kar so do takrat izgubili. Tako lahko potem igrajo po dolge dneve, brez da bi bili primerno skoncentrirani. Še huje pa je, če gredo igrat na limite, ki si jih ne morejo privoščiti. To je popolnoma napačen pristop k pokru kot poslu in je pokopal že marsikaterega igralca.”

Negreanu je ta teden igral z igralci 'Kangis', 'DuggerGerngy' ter 'Justinon Bonomom' in od njih zaslužil 85.000 $, kar mu daje nekaj samozavesti za dvoboj z Isildurjem, ki ga čaka v nedeljo in se ga je Daniel najprej želel izogniti.

“Če želite spremljati, kako igram, potem sledite mojemu Twitterju. Tam ponavadi objavim, ko se spravim igrat. Moj vzdevek na twitterju je “RealKidPoker,”
je še objavil Negreanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.