Šport
105968 ogledov

Nekdaj najboljša na svetu, zdaj izgleda tako

Denise Rutkowski Reševalni pas/Twitter
Steroidi in droga so naredili svoje...

V začetku 90-ih let je bila ameriška bodybuilderka Denise Rutkowski velika zvezda v vzponu. Bila je ena izmed najbolj prepoznavnih športnic na svojem področju, kot za stavo pa je osvajala številne lovorike ter si prislužila vzdevek "Zlata panterica".

Vrhunec kariere je dosegla leta 1993, ko bi skorajda osvojila prestižni naziv ms. Olympia, a je na koncu končala na drugem mestu.

Po izjemno uspešnem letu 1993 se je odločila, da se vrne v Teksas ter nadaljuje s študijem, tu pa se tudi začne njen prosti pad. 

Tekom študija se je zlomila, ni uspela zdržati pritisk usklajevanja slavnega življenja, treniranja in študiranja. Zdravniki so ji celo diagnosticirali bipolarno motnjo.

Leta 1994 je tako šokirala vse ljubitelje bodybuildinga, ko se je na samem svetovnem vrhu, ko je celo začela s svojo igralsko kariero, nenadoma umaknila iz športa ter javnega življenja.

Denise Rutkowski | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Naslednja leta so bila nato zelo težka, Denise pa je uteho začela iskati v drogah in alkoholu, kmalu je celo postala narkomanka, medtem ko so se ji zaradi uporabe steroidov pojavili brki in brada. Mediji so se nedavno uspelo dokopati do njenih sedanjih fotografij, na katerih je naravnost neprepoznavna.

Denise Rutkowski je tako izpisala še eno žalostno zgodbo propadlih športnih zvezd.

Komentarjev 2