Šport
1 ogledov

Nekdanji lastnik Rangersov 15 let brez nogometa

Craig Whyte Glasgow Rangers EPA
Nekdanji lastnik škotskega nogometnega kluba Glasgow Rangers Craig Whyte je dobil 15 let prepovedi delovanja kot direktor oziroma lastnik kluba.

Edinburško sodišče je Craigu Whitu izreklo maksimalno kazen, ker v okviru svojih pristojnosti "ni deloval z namenom, da bi preprečil navzkrižja interesov pri vodenju kluba". GlasgowRangers so pod njegovim lastništvom junija leta 2012 bankrotirali, zgolj 13 mesecev po tistem, ko je Whyte postal večinski lastnik kluba.

Whyte dobil prepoved delovanja kot direktor oziroma lastnik kluba, ker ni spoštoval dogovora o "učinkovitem nakupu svojih delnic", vodil je posle brez vednosti drugih direktorjev, klubu je preprečil ustrezno korporativno vodenje, hkrati pa Rangersi pod njegovim vodstvom niso izpolnjevali davčnih obveznosti.

Težak boj za vrnitev med elito

Rangersi so leta 2012 po bankrotu in po odločitvi združenja škotskih klubov padli v četrto ligo, v sezoni 2014/15 pa igrajo v drugi kakovostni škotski ligi. Po sedmih krogih so na drugem mestu s 13 točkami, neposredno pa v elitno škotsko ligo vodi zgolj prvo mesto.

Klubi, ki bodo po koncu sezone uvrščeni od drugega do četrtega mesta, bodo igrali dodatne kvalifikacije za preboj v najboljšo škotsko ligo. Rangersi za vodilnim klubom Heart of Midlothian zastajajo za šest točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.