Šport
24 ogledov

Bo Glasgow še drugič srečen za vijoličaste?

Maribor, Celtic Simon Maljevac
Nogometaše Maribora le še ena ovira loči od velikega cilja - uvrstitve v Ligo prvakov. Štajerci bodo morali na legendarnem Celtic Parku za napredovanje vsaj enkrat zadeti, potem ko se je obračun v Ljudskem vrtu končal z remijem (1:1).

Slovenski državni prvaki so si svoj edini nastop v skupinskem delu Lige prvakov priigrali pred 15 leti, ko so na zadnji stopnički izločili francoski Lyon. Tokrat nogometašem Maribora na poti do elite stoji glasgowski Celtic, ki je v štajerski prestolnici iztržil ugoden izid (1:1). 

Pri obeh ekipah si uspeha neizmerno želijo ne le zaradi prestižnega tekmovanja z najboljšimi klubi na svetu, temveč tudi zaradi izdatnega finančnega zalogaja, ki ga prinaša igranje v Ligi prvakov.

Stavnice v vlogo favorita postavljajo Škote, ki bodo imeli podporo fanatičnega občinstva na stadionu Celtic Park. Vendar pa se Štajerci lahko oprejo na izkušnje izpred treh let, ko so na sosednjem Ibrox Parku izločili velikega mestnega rivala Celtica - Glasgow Rangers - in si prvič v zgodovini kluba priborili nastop v skupinskem delu Evropske lige, v kateri so nastopali v zadnjih treh sezonah. 

Šimundža brez težav

Trener Vijolic Ante Šimundža nima težav s poškodbami ali kaznimi, na pot pa je odpeljal 22 nogometašev: dva vratarja, osem branilcev, osem vezistov in štiri napadalce. Glede na prejšnje evropske tekme Maribora v tej sezoni je najbolj verjeten scenarij, po katerem se bodo na tribuno preselili Damjan Vuklišević, Dejan Trajkovski, Welle N'diaye in Luka Zahović.

"Smo veseli in samozavestni, ampak moramo biti na najvišji ravni, da bomo izpolnili ta cilj. Celtic si želi napredovati, priti v skupinski del. Torej bomo morali pokazati zelo dobro tekmo, da bomo lahko konkurenčni," pred tekmo meni Šimundža.

Nogometaši Maribora v Glasgowu:

Vratarja: Jasmin Handanović, Aljaž Cotman;
Branilci: Aleksander Rajčević, Marko Šuler, Arghus, Damjan Vuklišević, Mitja Viler, Aleš Mejač, Petar Stojanović, Dejan Trajkovski; 
Vezisti: Željko Filipović, Amir Dervišević, Aleš Mertelj, Welle Ndiaye, Sintayehu Sallalich, Damjan Bohar, Agim Ibraimi, Dare Vršič;
Napadalci: Marcos Tavares, Jean-Philippe Mendy, Luka Zahović, Nusmir Fajić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.