Šport
63 ogledov

"Videli smo, da so ranljivi"

Maribor, Celtic Simon Maljevac
Po tekmi proti Celticu sta tako kapetan Maribora Marcos Tavares kot edini strelec za Štajerce Damjan Bohar zatrjevala, da slovenski prvaki še zdaleč niso brez možnosti za napredovanje na epskem Celtic Parku.

"V Glasgow se bomo odpravili z željo, da dosežemo vsaj en zadetek in si z morebitno zmago zagotovimo napredovanje v Ligo prvakov," je po koncu sinočnjega dvoboja odločno napovedal kapetan Maribora, Brazilec s slovenskim državljanstvom, Marcos Tavares.

"Vedeli smo, da ima Celtic visoke in močne branilce s katerimi pa smo se v konici napada kar dobro borili. Nekajkrat smo lepo zadržali žogo in omogočili soigralcem, da se nam priključijo v napadu. Glede taktične postavitve na povratni tekmi v tem trenutku še ne moram govoriti, saj so te zadeve v rokah našega trenerja," je igro mariborskih ofenzivnih igralcev na prvem dvoboju zadnjega predkroga Lige prvakov pokomentiral Tavares, ki je pred povratno tekmo optimist: "Menim, da je še vse odprto. Rezultat 1:1 nas ohranja v igri, a bo potrebno doseči zadetek tudi v gosteh."

"Lahko igramo proti njim"

Soliden drugi polčas vijoličastih je dodaten razlog za Tavaresov optimizem: "Na začetku drugega dela smo pritisnili proti njihovim vratom, saj smo že v prvem polčasu videli, da so vendarle ranljivi. Imeli smo nekaj lepih priložnosti, a je bil njihov vratar ob naših strelih z razdalje zanesljiv. Najbolj pomembno je, da smo pokazali, da lahko igramo proti njim. V gosteh moramo igrati pametno in disciplinirani ter biti še bolj odločni v napadu."

Mariborčane v Glasgowu zagotovo čaka peklensko vzdušje, kar pa mariborskega kapetana ne skrbi preveč: "V zadnjih letih smo odigrali že ogromno močnih tekem in tudi ogromnega števila Celticovih navijačev se ne smemo ustrašiti. Poln stadion bo tudi nas napolnil z dodatno energijo. Kakovost zagotovo imamo in to moramo potrditi na povratni tekmi. Vse je še odprto.

Bohar: "1:1 je pravičen rezultat"

Tako kot proti Maccabiju je tudi proti Celticu za izbruh polnih tribun Ljudskega vrta poskrbel mladi vezist vijoličastih Damjan Bohar. Zadetek proti Izraelcem je prinesel zmago, uspešno zaključena akcija proti Škotom pa je Mariborčanom prinesla remi s katerim so obdržali upanje na preboj v Ligo prvakov.

"Obe moštvi sta zaigrali dokaj odprto in na koncu je 1:1 pravičen rezultat. Po izenačenju smo si priigrali nekaj lepih priložnosti, a bi lahko na drugi strani tudi Celtic še zatresel našo mrežo, tako da smo lahko z razpletom zadovoljni," so bile prve Boharjeve misli po prihodu v mešano cono, kjer je bil ponovno glavna tarča novinarjev.

Niso jih presenetili

Bohar Maribor Viktoria Plzen Liga prvakov Ljudski vrt | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Mariborčani so po uvodnem pritisku gostov vzpostavili ravnotežje in bili v drugem delu dvoboja morda celo boljši tekmec. S končnim remijem so vendarle lahko zadovoljni, saj ostajajo v igri za napredovanje med evropsko klubsko elito, a bo potrebno po Boharjevem mnenju v Glasgowu za uresničitev sanjskega scenarija prikazati še boljšo predstavo: "Strokovni štab je odlično analiziral igro Celtica in nas pripravil na glavne nevarnosti. Celtic je igral tako kot smo pričakovali in v nobenem trenutku nismo bili presenečeni zaradi njihove igre. Skupaj bomo pogledali to prvo tekmo in se še boljše pripravili na povratni obračun. Ostajamo v igri za napredovanje in menim, da nam lahko v Glasgowu uspe pripraviti presenečenje. Potrebno bo zabiti gol in po možnosti našo mrežo ohraniti nedotaknjeno. Ne bo lahko, vendar smo tega sposobni."

In kako se je učinkoviti zvezni igralec počutil po zlata vrednem zadetku? "Občutke po doseženem zadetku je težko opisati. Zagotovo je fantastično, ko vidiš, da se cel stadion dvigne na noge in vsi skačejo od veselja."

Komentarjev 1
  • joža 11:06 21.avgust 2014.

    Ne vem, zakaj plačujem RTV. Hvala za prenos.