Šport
12 ogledov

Z 1:1 v Glasgow

Maribor, Celtic
1/8
Simon Maljevac
Na ljudskem vrtu je Maribor v prvi tekmi zadnjega predkola Lige prvakov gostil škotski Celtic, dvoboj pa se je končal z neodločenim rezultatom.

"Igramo proti zelo uveljavljenemu nasprotniku, Celtic je zelo dobra ekipa, zato je naša motivacija visoka, smo povsem mirni, nimamo veliko izgubiti, lahko samo pridobimo. Maribor čaka ligo prvakov 15 let, verjamemo, da smo zmožni ponoviti uspeh," je bil pred prvim obračunom z Glasgowčani sicer optimističen vezist vijoličastih Dare Vršič. Mariborčani težav s poškodbami niso imeli, pri Celticu pa so bili zaradi poškodb odsotni James Forrest, Adam Matthews in kapetan Scott Brown.

Dve priložnosti, dva zadetka

Maribor, Celtic | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Tekma se je za gostitelje začela na najslabši možni način, Škoti so namreč povedli že iz prve priložnosti. V šesti minuti so Mariborčani na levi strani kazenskega prostora pozabili na Jo Ingeja Bergeta, ki se je sprehodil proti golu, njegov strel iz slabega kota pa je Jasmin Handanović uspel ubraniti. Vendar se je žoga nato odbila na nogo Callumu McGregorju, ki mu ni bilo težko zadeti z nekaj metrov.

A šok na Ljudskem vrtu ni dolgo trajal. Že v 14. minuti so namreč mrežo tekmecev zadeli tudi izbranci Anteja Šimundže. Željko Filipović je odlično skozi sredino podal v kazenski prostor, za žogo pa sta stekla Marcos Tavares in Damjan Bohar. Prvega so škotski branilci zaustavili s prekrškom, ušel pa jim je Bohar, ki se je iz oči v oči znašel z vratarjem Craigom Gordonom in ga zanesljivo tudi premagal. 

Maribor ob kotih povsem nemočen

Maribor, Celtic | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
V 21. minuti je bil Celtic zelo blizu novega vodstva. Kapetan Charlie Mulgrew je bil po kotu najvišji na drugi vratnici in že premagal Handanovića, a je okroglo usnje le las pred golovo črto odbil Filipović. Škotje so bili nevarni tudi ob naslednjem kotu, a je Mulgrew po slabšem posredovanju mariborskega vratarja streljal čez gol. Na drugi strani je streljal Petar Stojanovič, Gordon pa je žogo odbil v kot. Škoti so bili v 31. minuti ob svojem petem kotu znova na pragu zadetka. Mariborska obramba je bila znova povsem nemočna, v petercu je najvišje skočil Virgil van Dijk, a na veliko srečo domačih na golovi črti v obraz zadel soigralca Stefana Johansena.

V 41. minuti so naposled zagrozili tudi vijoličasti. Agim Ibraimi je močno streljal s kakšnih 20 metrov, Gordon pa je žogo uspel le odbiti. Do nje je nekoliko na desni strani prvi prišel Vršič, a jo slabo zadel in grdo zgrešil gol. Neposredno pred gostujočimi vrati je bil ob njegovem strelu povsem sam Tavares.

Enakovreden drugi del

Prav Brazilec je z nevarnim strelom odprl drugi polčas, v 52. minuti pa je preko gola streljal tudi Bohar. V 59. minuti je z glavo dobro poizkusil še Ibraimi, a se je z obrambo izkazal Gordon. Na drugi strani je trikrat nevarno zapretil napadalec Anthony Stokes, ki mu je prvi strel blokiral Aleksander Rajčevič, dvakrat pa je bil nenatančen.

V 72. minuti je prišel Celtic do najlepše priložnosti v drugem polčasu. Johansen se je sprehodil skozi domačo obrambo, prišel pred Handanovića, a se nekoliko zmedel, kar je mariborski vratar izkoristil in Norvežanu izbil žogo. Domači čuvaj mreže se je nato izkazal še ob strelu van Dijka.

Rezervist Aleš Mertelj je v 83. minuti sprožil z razdalje 35 metrov, njegov nevaren strel pa je je Gordon odbil v kot. Mariborčani so v zadnjem delu tekme pritisnili na vrata gostov, predložki v kazenski prostor pa niso prinesli želenega učinka. V 89. minuti je hiter protinapad Celtica preprečil Handanović.

Zadnje predkolo Lige prvakov, prva tekma:

Maribor : Celtic  1:1 (1:1)
Bohar 14.; McGregor 6.

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Bohar (od 79. Sallalich), Dervišević (od 81. Mertelj), Filipović, Vršič (od 73. Mendy), Ibraimi, Tavares
Celtic: Gordon, Lustig, Van Dijk, Denayer, Izaguirre, Mulgrew, Johansen, McGregor, Kayal (od 87. Biton), Berget (od 73. Ambrose), Stokes (od 80. Griffiths)

Ostale sredine tekme:

Standard Liege : Zenit St. Peterburg 0:1 (0:1)
Šatov 16.
(Martina Milca ni bilo v postavi Standarda)

Aalborg : Apoel Nikozija 1:1 (1:0)
Thomsen 16.; Vinicius 54.

Lille : Porto 0:1 (0:0)
Herrera 61.

Slovan Bratislava : Bate Borisov 1:1 (0:1)
Vittek 80.; Jablonsky 44./ag

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.