Šport
18 ogledov

Mariborčani že danes na epskem Celtic Parku

Maribor, Celtic Simon Maljevac
Nogometaši Maribora so danes zjutraj odpotovali v Glasgow, kjer jih v torek ob 20.45 na Celtic Parku čaka povratni obračun 4. predkola Lige prvakov s serijskim škotskim prvakom Celticom.

Trener AnteŠimundža je na pot peljal vse razpoložljive moči, saj nima poškodovanih ali kaznovanih igralcev. Štajerci bodo prvi trening na slovitem Celtic Parku opravili danes ob 20. uri po slovenskem času, v torek dopoldne pa bodo tako kot običajno opravili še en krajši trening. Prva tekma se je v Ljudskem vrtu končala z 1:1.

Državni prvaki so sicer na Škotsko odpotovali z lepo popotnico in zanesljivo zmago v prvenstvu proti Zavrču. Eden izmed strelcev je bil - končno - tudi Jean-Philippe Mendy. "Pred nami je velika tekma in s to zmago smo le še močnejši, bolj samozavestni. Škotska je po nogometnem pojmovanju kot Anglija, igra se trdo, nepopustljivo in moramo biti pripravljeni na telesno zahteven boj. Rad imam takšne tekme. Možnost uvrstitve v Ligo prvakov je velik izziv, vse bomo naredili za uresničitev cilja," je za spletno stran mariborskega kluba povedal francoski napadalec.

"To sanjam od otroških let"

Celtic je na drugi strani, s sicer precej spremenjeno postavo, v prvenstvu izgubil na gostovanju pri Invernessu z 0:1. A to nikakor ni zmanjšalo ciljev zeleno-bele ekipe. Tako kot Mariborčani si tudi Škoti neizmerno želijo v "obljubljeno deželo". Ne nazadnje že zaradi samih milijonskih prihodkov, ki so dobrodošli v obeh taborih.

"V Mariboru smo dosegli dober izid, zdaj je na nas, da ga potrdimo na domačem igrišču. Imamo lepo priložnost zaigrati v Ligi prvakov in prav vsak nogometaš si želi igrati v njej. Tudi jaz sanjam o tem in to že od otroških let dalje. Upajmo, da nam uspe," je za Celticovo spletno stran povedal Norvežan Jo Inge Berget, ki bo skušal svoji ekipi pomagati do tretjega zaporednega nastopa v skupinskem delu tega elitnega evropskega nogometnega tekmovanja.

Celtic v primeru zmage po Srba in Danca

Škotski mediji pa že poročajo tudi o tem, da si bo Celtic v primeru uvrstitve v Ligo prvakov skušal izposoditi drugega vratarja Manchester Uniteda Andersa Lindegaarda, prav tako pa poskušajo dobiti tudi srbskega napadalca Stefana Ščepovića, ki je nazadnje igral za Sporting Gijon. Precej težav pa imajo z delovnim dovoljenjem za Mubaraka Wakasoja, tako da trener Ronny Deila za torkovo tekmo ne bo imel na voljo novih moči.

"Še vedno nas čaka precej 'papirologije' za Mubaraka. Je pa prezgodaj govoriti o drugih prestopih. Moramo resno oceniti ekipo in videti, kje so naše pomanjkljivosti. Torej, za torkovo tekmo ne bo nobenih novosti," poroča glasgowski časnik Herald Scotland.

Bo pa zagotovo imel pomembno vlogo spet Callum McGregor, strelec zadetka za Celtic v Ljudskem vrtu (zadel je na tretji gostujoči tekmi zaporedoma v kvalifikacijah za Ligo prvakov), ki je vse bolj tudi na očeh škotskega selektorja Gordona Strachana. Ta bo najverjetneje 21-letnega vezista poklical v reprezentanco za kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 proti svetovnim prvakom Nemcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.