Šport
15 ogledov

Deila: "Maribor bo v gosteh bolj nevaren"

Ronny Deila Simon Maljevac
Trener Celtica Ronny Deila ima "dober občutek" pred povratno tekmo proti Mariboru na domačem stadionu.

"Bili smo dobro pripravljeni in igralci so odlično oddelali vseh 90 minut. Izgledali smo kot ekipa, dobro sodelovali in si ustvarili nekaj priložnosti. Rezultat je dober, vendar bi lahko tudi zmagali," je po srečanju dejal Ronny Deila, norveški trener na klopi Celtica.

Obe ekipi sta imeli možnosti za zmago, vendar pa je Deila menil, da so bili Škoti bližje slavju kot Maribor. "Bližje smo bili zmagi kot oni. Kljub temu moramo biti bolj zadovoljna ekipa. Gol v gosteh je ključen in 1:1 je precej boljši rezultat kot 0:0. Iz tekme proti Legii smo se nekaj naučili, za nas je bilo to zelo zgodaj v sezoni. Maribor je zelo dobra ekipa, ki je odlična v protinapadih, vendar smi bili mi dovolj organizirani in disciplinirani," je slovenske prvake pohvalil Deila.

Ob omembi protinapadov je Norvežan podal previdno napoved za povratno tekmo. "V gosteh bo Maribor bolj nevaren kot doma, toda mi bomo imeli prednost Celtic Parka. Morali bomo igrati uravnoteženo in jih napasti na pravi način," je dejal šef stroke pri škotskih prvakih.

"Johansen najboljši branilec Maribora"

Med najbolj aktivnimi na zelenici je bil Deilin rojak Stefan Johansen. Prispeval je odlično globinsko podajo v akciji pri Celticovem golu, nato rešil Mariborčane, ko je na črti gola že premaganega Jasmina Handanovića ustavil strel soigralca Virgila Van Dijka. V drugem delu je po odličnem prodoru zapravil tudi priložnost v dvoboju ena na ena z domačim vratarjem.

"Stefan je bil najboljši branilec Maribora. To je bila odlična obramba," je v šali dejal Deila. "Mislim, da je bil zelo dober, trdo je delal. On je vodja na igrišču in ves čas napreduje. Moral bi sicer doseči gol, vendar sem z njim zadovoljen," je o Norvežanu še dejal njegov šef.

Gostujoči trener je pohvalil tudi strelca Calluma McGregorja, ki je v tej sezoni zabil že štiri gole. "Je neverjetno kvaliteten igralec. Ni dober le v napadu, ampak tudi v obrambi. Garal je, poleg tega pa je vedno odličen na žogi. Lahko smo ponosni, da gre za produkt Celticove mladinske šole," je zaključil Deila.

Komentarjev 1