Šport
21 ogledov

Nekoč služil, zdaj plačuje za igranje

Simon Davies EPA
Nekdanji nogometaš Tottenhama, Evertona in Fulhama Simon Davies bo odslej igral za klub Solvo AFC, za vsak nastop pa mora plačati tri funte.

Simon Davies je v svoji karieri zbral 58 nastopov za reprezentanco Walesa, bil je tudi njen kapetan, pri tem pa se je šestkrat vpisal med strelce. Zdaj 34-letni nogometaš je po sezoni 2012/13 ostal brez kluba, zdaj pa se je odločil zaigrati za klub iz svojega domačega kraja. 

V Solvi, kraj iz pokrajine Pembrokeshire ima poldrugi tisoč prebivalcev, bo zaigral tudi z mlajšim bratom Chrisom, ki je kapetan kluba Solva AFC. Tega je Simon zapustil že v zelo zgodnjih letih. "Veselim se tega, da bom odigral nekaj tekem z bratom in prijatelji s katerimi sem začel igrati nogomet pred toliko leti," je dejal Davis, ki pa bo moral za vsak nastop, tako kot ostali člani ekipe, plačati po tri funte. Za nekoga, ki je več kot desetletje zaslužil nekaj deset tisoč funtov na teden, to sicer ne bi smelo predstavljati težav.

"Za klub bo igral v času, ko bo obiskal družino. Živi v Londonu, zato mora opraviti kar dolgo pot. Nastopil bo ob naslednjem obisku," je dejal Chris Davies, ki je vratar valižanskega kluba. Ta je trenutno drugi v svoji ligi, v tej sezoni pa še ni doživel poraza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.