Šport
90 ogledov

Nemci popljuvali Domna in Petra Prevca

Domen Prevc Garmisch EPA
V enem od nemških časopisov so "našli" razlog za malce manj navdušujoče predstave Domna Prevca na novoletni turneji.

17-letni Domen Prevc se je na novoletno turnejo podal kot nesporni prvi favorit, po polovici prestižnega tekmovanja pa je od skupnega prvega mesta najbrž že preveč oddaljen za končno slavje.

Vodilni v svetovnem pokalu je med skakalno javnostjo letos postal vroča tema ne le zaradi zmag, ampak tudi zaradi revolucionarnega, zelo agresivnega sloga skakanja.

Nemci (njihov glavni trener Werner Schuster je pred dnevi Domna primerjal z Maxom Verstappnom) so opozorili še na nekatere lastnosti mladega slovenskega šampiona.

Zmotilo jih je že v Engelbergu

Pri znanem nemškem časopisu Süddeutsche Zeitung (SZ) so se razpisali o Domnovem (in Petrovem) odnosu do medijev, in to na precej kritičen način.

Opozorili so na dogodek izpred novoletne turneje v švicarskem Engelbergu, ko je dolgoletni novinar Beat Christen, katerega strast je skakalnica v omenjenem mestu, Domna Prevca vprašal, kako se počuti kot eden prvih zmagovalcev na prenovljeni napravi in s tem kot del švicarske skakalne zgodovine, dobil pa je skop odgovor: "Ne razumem, kako nekatere ljudi zanimajo takšne številke. Mene to ne briga," je odvrnil najstnik in kmalu zatem odšel z novinarske konference, pišejo pri SZ.

Predstavnik turneje: "Zelo žalostno!"

Obregnili so se tudi na medijske aktivosti bratov Prevc tik pred turnejo. Pri nemškem časniku so zapisali, da se Domen Prevc kot vodilni v svetovnem pokalu ni pojavil na uvodni novinarski konferenci turneje v Oberstdorfu, enako je storil Peter Prevc, ki brani lanski naslov.

SZ ob tem dodaja, da je zgodba bratov Prevc (tu so vključili še Ceneta Prevca) ena od tistih, ki bi jih moralo smučarsko skakanje ob vsaki priložnosti poudarjati, saj veča priljubljenost športa.

Predstavnik novoletne turneje za medije - Ingo Jensen, je postopanje bratov Prevc označil za "zelo žalostno". Ob tem je dodal, da še nihče od favoritov, ki je zanemarjal tovrstne aktivnosti, ni slavil na turneji. 

Tu se torej skriva odgovor, bi lahko sarkastično pripomnili ...

Komentarjev 32
  • sprehajalec 10:23 03.januar 2017.

    Takšni tudi bolje skočijo....

  • Zmago 09:59 03.januar 2017.

    @izRODEk, ti bi pa že lahko vedel, da se Nemci niso imeli za "über raso". To so jim podvalili; taki buhtelni kot ti pa še vedno verjamejo v take pravljice !!Vprašaj googla po: "Jewish supremacism"

  • Zmago 09:08 03.januar 2017.

    Pravi podn od podnovega podna podn @Papa ja Popi va tud' se je oglasil ;-))