Šport
77 ogledov

Nemška trojica zamuja, poudarek na obrambi

ljubomir vranješ Epa
Priprave za zaključni turnir stare celine bodo potekale v dveh delih.

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je na današnji spletni konferenci predstavil načrt priprav za evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem 2022. Slovenija bo priprave začela 26. decembra v svojem tradicionalnem taboru v Zrečah.

V pripravljalnem obdobju bo  Slovenija na domačih tleh odigrala tri tekme, s Hrvaško se bo pomerila 29. decembra v Celju, v začetku prihodnjega leta pa jo čakajo še dve tekmi z Italijo. Prva bo 5. januarja v Trbovljah, druga pa dva dni kasneje v Kopru.

Direktor slovenske moške reprezentance Uroš Mohorič je dejal, da bodo priprave za zaključni turnir stare celine potekale v dveh delih. Prvi bo na sporedu med 26. in 30. decembrom, drugi pa se bo začel 2. januarja prihodnje leto in bo trajal vse do odhoda na Madžarsko. Slovenija bo v Debrecen odpotovala 11. januarja, torej dva dni pred uvodno tekmo s Severno Makedonijo.

Slovenija bo skupinski del igrala v Debrecenu, kjer jo čakajo zahtevni obračuni proti Severni Makedoniji (13. 1.), Danski (15. 1.) in Črni gori (17. 1.).

Vranješ je svoj prvoten seznam 35 igralcev skrčil na 21 kandidatov. Iz njega so izpadli vratarja Klemen Ferlin in Aljaž Panjtar, krilni igralci Tadej Mazej, Mario Šoštarić, Staš Jovičić in Domen Novak, zunanji igralci Dean Bombač, Jaka Malus, Nejc Cehte, Timotej Grmšek in Uroš Miličević ter krožni napadalci Kristjan Horžen, Igor Žabić in Jernej Drobež. Vranješ se bo za dokončen seznam potnikov na EP odločil tik pred odhodom v Debrecen.

"Trije moji reprezentančni kandidati iz Nemčije zavoljo klubskih obveznosti ne bodo mogli priti na prvi del priprav, soigralcem se bodo pridružili šele 2. januarja. V pripravah bomo največ časa namenili igri v obrambi," je na današnji spletni novinarski konferenci dejal Vranješ.

Petra Kramar SP v rokometu Šport Slovenke klonile proti nekdanjemu selektorju

Kot je dodal, je njegova želja, da bi agresivnejša igra v obrambi hranila hitre protinapade. "To bo naš glavni poudarek na delu do odhoda na Madžarsko, v tem času pa ne bomo zanemarjali niti igro v obrambi, tudi v situacijah igre 6 na 5 ali 7 na 6," je dejal.

"Že v prvem delu evropskega prvenstva nas čakajo izjemno zahtevni obračuni, tako da se v Debrecen moramo odpraviti optimalno pripravljeni," je ocenil Vranješ. "Naša primarna naloga pa bo, da se prebijemo v drugi del tekmovanja," je mesec dni pred odhodom na turnir k našim vzhodnim sosedom med drugim dodal švedski strokovnjak na slovenski klopi, ki je pred dvema letoma svoje fante popeljal do četrtega mesta na evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, na lanskem svetovnem prvenstvu v Egiptu pa so njegovi varovanci zasedli deveto mesto.

Seznam Slovenije:

VRATARJI: Jože Baznik (Cesson Rennes), Miljan Vujović (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover) in Urh Kastelic (Göppingen);

KRILNI IGRALCI: Gašper Marguč (Veszprem), Blaž Janc (Barcelona), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško) in Tilen Sokolič (Gorenje Velenje);

ZUNANJI IGRALCI: Borut Mačkovšek, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Staš Skube (Meškov Brest), Vid Levc (Slovenj Gradec 2011), Jure Dolenec (Limoges), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Domen Makuc (Barcelona), Tadej Kljun (Benfica) in Matic Grošelj (Chartres);

KROŽNI NAPADALCI: Vid Poteko, Matic Suholežnik (oba Celje Pivovarna Laško) in Blaž Blagotinšek (Veszprem).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.