Šport
31 ogledov

Nemški sprinter do tretje zmage

John Degenkolb EPA
Nemški kolesar John Degenkolb se je na 69. kolesarski dirki po Španiji danes razveselil še tretje etapne zmage.

Na koncu 166-kilometrske krožne etape v Logronu je Nemec v sprintu ugnal nekdanjega svetovnega prvaka Belgijca Toma Boonena in Italijana Jacopa Guarnierija. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb in še vedno vodi dvakratni zmagovalec francoskega Toura Španec Alberto Contador, 20 sekund zaostaja njegov rojak Alejandro Valverde.

Degenkolb, ki je letos že dobil tretjo in četrto etapo, je v Logronu ponovil zmago izpred dveh let. V sami končnici je 25-letni Nemec imel tudi srečo, da je bil v pravem položaju za sprint, saj je tik pred ciljem prišlo do skupinskega padca, ki se mu je izognil, obenem pa je zbral nove pomembne točke v boju za zeleno majico najboljšega sprinterja na dirki.

Dirka je bila sicer dolgo v znamenju Matthiasa Krizeka. Avstrijec, ki vozi za italijanski Cannondale, je pobegnil že kmalu po startu in glavnina ga je po 130 kilometrih bega ujela šele 12 kilometrov pred ciljem. Do konca etape so ekipe nato pripravljale izhodišča najboljšim za sprint.

Pomembna vest pa prihaja tudi iz Pamplone. Tam so uspešno operirali Naira Quintana, letošnjega zmagovalca italijanskega Gira, ki si je v dveh hudih padcih poškodoval ramo. "Čez dva tedna bom okreval," je za Gazzetto dello Sport povedal Quintano. Kolumbijec je najprej grdo padel v torek na kronometru, po sredinem padcu na 11. etapi pa je končal v bolnišnici, kjer so mu operirali ramo.

V petek kolesarje na Vuelti čaka nova gorska etapa od Belorado Obregona do Parque de Cabarcena s tremi gorskimi cilji, dolga pa je skoraj 189 kilometrov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.