Šport
63 ogledov

Nemški trener: Domen Prevc skače tako kot Max Verstappen dirka

Werner Schuster EPA
Glavni trener nemške skakalne izbrane vrste Werner Schuster največ možnosti z skupno zmago na novoletni turneji pripisuje trem tekmovalcem.

V četrtek se bo s kvalifikacijami v Oberstdorfu začela 65. novoletna turneja v smučarskih skokih. Stavnice največ možnosti za skupno zmago pripisujejo Domnu Prevcu, v ožji krog favoritov ga, skupaj s Poljakom Kamilom Stochom in Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem, prišteva tudi glavni trener nemške reprezentance Werner Schuster

A Schuster je v pogovoru za nemški portal Stern.de navedel nekaj specifičnih lastnosti novoletne turneje, ki bi se za 17-letnega Slovenca, ki je v letošnji sezoni zmagal že štirikrat, lahko izkazale za težavne.

"Ti trije fantje (Stoch, Tande, Domen Prevc, op. a.) trenutno skačejo v svoji ligi. Za zmago pa bo treba premagati Domna Prevca," je Schuster dejal nekaj dni pred turnejo. "On je trenutno edini, ki lahko smuči drži poravnano na takšen način drži tako blizu telesu. To mu daje položaj, ki je učinkovit kot raketa," je tehniko vodilnega skakalca v svetovnem pokalu opisal nemški trener.

"Ker je star šele 17 let, tekmeci lahko upajo, da bi bil malce preobremenjen z vlogo favorita in da bo tu in tam naredil kakšno napako. Toda ima najboljšo podlago," je dejal Schuster in poudaril, da ne gre pozabiti na Domnovega starejšega brata in lanskega zmagovalca turneje Petra Prevca. "Ne bi ga odpisal," je dejal Schuster.

"On ne pozna mej"

V nadaljevanju je pojasnil, v čem se Domnov slog skakanja razlikuje od ostalih. "Domen skače tako kot Max Verstappen vozi formulo 1. A tako lahko skačeš le, če pri 250 metrih še nisi priletel v 'zid'. Domen najbrž nima negativnih izkušenj. On ne pozna mej," je povedal Schuster. 

Podoben pogled na Domnove uspehe in agresivno tehniko je pred dnevi podal direktor svetovnega pokala Walter Hofer z besedami: "Nas je strah, ker Domna ni strah."

Nemci skromni pri napovedih

Nemci od turneje ne pričakujejo veliko. Lanski zmagovalec Oberstdorfa Severin Freund je razkril, da ne računa na uvrstitve v sam vrh lestvice. 

"Mislim, da dobro napredujem glede na pretekle skoke. A preveč v rezultatskem smislu ne gre pričakovati," je dejal Freund, ki se veseli nastopa pred 25.000 gledalci na napravi, ki jo zelo dobro pozna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.