Šport
1356 ogledov

Nevarna 16-letna hokejistka

Svetlana Starovojtova si je prislužila naziv najbolj nesramne 16-letne hokejistke na svetu. S palico je po glavi udarila ameriško tekmico.

Minuli konec tedna je bil v Budimpešti mednarodni hokejski turnir za dekleta do 16 let. Zmagala je ekipa West Coast Selects, a več pozornosti kot uspeh ameriških najstnic na turnirjih je požela poteza članice moskovskega Spartaka Svetlane Starovojtove. Ta je pri zaostanku svojega moštva z 1:2 z vso silo udarila branilko Hannah Bates in zlomila palico na njeni čeladi.

kazenske minute | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Da z mlado Rusinjo ne gre zobati češenj, pove že podatek o njenih izključitvah na omenjeni tekmi. V prvi tretjini si je prislužila že tri izključitve in dodatno desetminutno kazen, nato pa je bila še dvakrat kaznovana. Po napadu na Batesovo je seveda dobila kazen igre. Kasneje ni nastopila tudi na preostalih tekmah na turnirju.

Na srečo jo Američanka ni resneje skupila. Takoj po tekmi se je celo pošalila na twitterju: "Zahvaljujem se proizvajalcu Warrior za čelado, ki je odporna na ruske napade, preprečila je pretres možganov." Ekipi sta se pomerili tudi dva dni kasneje, ameriške hokejistke pa so znova slavile, kasneje pa so tudi osvojile turnir.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.