Šport
25 ogledov

Neverjetno: duhovnik skrajšal mašo zaradi tekme

duhovnik Tim Christensen San Francisco 49ers Youtube
Luteranski duhovnik v Montani je postal zvezda medmrežja po, vsaj za naše razmere, precej nenavadni potezi.

Luteranski duhovnik Tim Christensen je očitno pripravljen storiti marsikaj za svoje ljubljeno moštvo ameriškega nogometa – San Franscisco 49ers. Christensen je v nedeljo namreč vodil svojo drugo dnevno mašo v mestu Butte v ameriški zvezni državi Montana in poskrbel za neverjetno potezo.

"Tisti, ki niste bili pri zgodnejši maši, najbrž še ne veste, a tokrat bo malce drugače, saj je čez nekaj minut na sporedu pomembna nogometna tekma," je uvodoma vernike nagovoril Christensen in med smehom svojih "ovčic" drastično skrajšal bogoslužje, kot lahko vidite na posnetku.

"Pojdite v miru in služite Bogu"

"Današnja pridiga bi morala biti o vinu in služenju, ampak vi že tako veste vse o tem, kajne? Na mizi sta kruh in vino, postrezite si. Pojdite v miru in služite Gospodu," je še dejal duhovnik, preden je razprl svoje posvečeno oblačilo in razkril majico s simbolom 49ersov.

Očitno so bile molitve Christensena uslišane, saj je San Francisco ugnal moštvo Carolina Panthers (23:10) in se prebil v konferenčni finale, kjer se bo za vstop v Superbowl boril z ekipo Seattle Seahawks. Drugega finalista bo dal obračun med New England Patriots in Denver Broncos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.