Šport
21 ogledov

Zaradi agenta ob dva milijona dolarjev

Tarell Brown EPA
Zvezdnik ameriškega nogometa Tarell Brown je zaradi napake agenta ostal brez dveh milijonov dolarjev.

Američan Tarell Brown od leta 2007 igra za ekipo San Francisco 49ers v ameriški nogometni ligi NFL. Brown naj bi v sezoni 2013/2014 zaslužil 2 925 000 dolarjev, zaradi napake agenta pa je njegova plača skopnela na 925 tisočakov.

Brown je vajen, da se na sezono pripravlja sam, medtem ko klavzula v njegovi novi pogodbi veleva, da bi se moral udeležiti priprav z ostalimi nogometaši. Američan s klavzulo ni bil seznanjen in se tako nenamerno odpovedal dvem milijonom dolarjev.

''Nihče ne želi metati denarja stran. Če bi vedel za klavzulo v moji pogodbi... Za to so plačani agenti, da se dogovorijo za pogodbo in ti povejo, kaj lahko in česa ne smeš narediti. Tega ni storil, zato menim, da sem ga moral odpustiti. Vsi smo odgovorni za svoja dejanja. To je del posla,'' je povedal Brown, ki je za napako svojega nekdanjega agenta izvedel preko Twitterja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.