Šport
67 ogledov

Neznana Irka v boju z Ibro za zadetek leta

Na seznamu za najlepši zadetek leta so pri Mednarodni nogometni zvezi uvrstili tudi mojstrovino Irke Stephanie Roche.

Na seznamu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) za najlepši gol leta, ki ga je krovna zveza objavila danes, je nekaj uveljavljenih imen svetovnega nogometa, tudi Zlatan Ibrahimović in James Rodriguez, štrene pa jim bo skušala zmešati tudi neznana Irka Stephanie Roche, edina ženska na seznamu deseterice za nagrado Ferenca PuskasaRocheva si je nominacijo prislužila z udarcem iz obrata z roba kazenskega prostora za svoj klub Peamount United v irski ligi.

Švedski superzvezdnik Ibrahimović je že lani prejel to prestižnop nagrado za izjemen reprezentančni gol na tekmi z Anglijo, letos pa kanidira z novo mojstrovino, ko je za PSG v francoskem prvenstvu proti Bastii zadel s peto. Rodriguez je med kandidati zaradi lepega zadetka za Kolumbijo na SP v Braziliji, ki so ga izbrali tudi za najlepši zadetek tekmovanja, na seznamu pa sta z goli s tega mundiala še Avstralec Tim Cahill in Nizozemec Robin van Persie.

Na seznamu so še Španec Diego Costa, Mehičan Marco Fabian, Švicar Pajtim Kasami, Brazilec Camilo Sanvezzo in Japonec Hisato Sato. Glasovanje bo potekalo prek spleta, zmagovalca bo Fifa razglasila 12. januarja 2015 na slavnostni prireditvi v Zürichu.

Lani je nagrado prejel Ibrahimović, pred njim pa še Slovak Miroslav Stoch, Brazilec Neymar, Turek Hamit Altintop in kot prvi leta 2009 Portugalec Cristiano Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.