Šport
15 ogledov

Nič ne bo s finalom Nadal – Federer

Žurnal24 main
Na prvem turnirju sezone v finalu ne bosta zaigrala najboljša tenisača lanske sezone, saj je v Dohi Rafael Nadal izgubil polfinale z Nikolajem Davidenkom. Roger Federer se ni pustil presenetiti.
Nemka Andrea Petkovic in Čehinja Petra Kvitova sta finalistki turnirja WTA v Brisbanu. Petkoviceva je v polfinalu s 6:4 in 6:2 premagala, Francozinjo Marion Bartoli, Kvitova pa je bila s 6:4, 4:6 in 6:2 boljša od Rusinje Anastazije Pavljučenko.

Rus Nikolaj Davidenko in Švicar Roger Federer sta se uvrstila v finale turnirja ATP v Dohi. Tretjepostavljeni Davidenko je v petkovem drugem polfinalnem obračunu po uri in 24 minutah ukanil prvega igralca sveta in nosilca turnirja z nagradnim skladom 1,024 milijona ameriških dolarjev, obolelega Španca Rafaela Nadala, s 6:3 in 6:2. Davidenko se bo v velikem finalu katarskega turnirja pomeril z drugopostavljenim Federerjem. Igralec z največ zmagami na turnirjih za grand slam je v polfinalu premagal tretjega nosilca, Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja, s 6:3 in 7:6 (2). "S Federerjem še nikoli nisem igral finala, le četrtfinale ali polfinale. Moral bom imeti dobre noge, dobro bom moral teči in nadzorovati žogico. Morda je letos moja igra še boljša kot lani," pravi Davidenko.

Doha, ATP, polfinale:

Roger Federer (Švi/2) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/3) 6:3, 7:6 (2);
Nikolaj Davidenko (Rus/4) : Rafael Nadal (Špa/1) 6:3, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.